
Koldskål med lakrids og lime
Selvom varmebølgen er på vej på retræte, synes jeg nu stadig det er meget lummervarmt og næsten ikke til at holde til. (Det har måske også noget at gøre med at jeg over halvvejs i min graviditet 😉 )
Men any way … selvom solen ikke længere bager og termometeret ikke viser over 40 grader, er det altså varmt nok til koldskål. Hvilket jeg er kæmpe fan af.
Her har jeg lavet den i en lidt mere frisk udgave med lakrids og lime, men stadig en lækker og luftig koldskål <3

Koldskål med lakrids og lime
Ingredienser:
- 2 æg evt. pasteuriserede
- 2-3 spsk sukker
- 1-2 tsk lakridsrodspulver
- 0,5 tsk vaniljepulver
- 0,5 L kærnemælk
- 0,5 L tykmælk
- saft og revet skal fra 1-2 lime
Fremgangsmåde:
-
Pisk æg og sukker hvide og luftige med håndmixer.
-
Tilsæt vanilje og lakridsrodspulver og pisk igen.
-
Kærnemælk og tykmælk røres i med en almindelig grydeske, for at bevare koldskålen lækker og luftig.
-
Riv skal og pres lime og dette røres ligeledes i.
-
Lad gerne koldskålen stå på køl i min. 30 minutter og smag evt. til med ekstra lakrids og lime.
-
Serveres med frisk frugt og kammerjunker.