Bagværk

Koldhævede valnøddeboller

Jeg er og bliver altså bare fan at koldhævet brød. Det er så nemt og tager ingen tid at lave, og så virker det sku bare så dejligt overskudsagtigt at kunne stå med nybagte boller til kaffegæster om formiddagen 😉

Jeg elsker valnøddeboller og havde sådan lyst til at bage nogle i går, men da jeg ikke rigtig har bagt det før, måtte jeg jo hen og eksperimentere med en opskrift på det. Jeg er gået ud fra min “gamle” opskrift på koldhævede boller og har lavet lidt justeringer. Og hvis jeg selv skal sige det, så blev mit lille eksperiment altså ganske vellykket og bollerne blev lige som jeg gerne ville have dem 🙂 (Hurra)

I får opskriften lige her, så kan I jo selv bedømme.

Koldhævede valnøddeboller

Forberedelsestid/hævetid: 8 timer
Tilberedningstid: 18 minutter
Portionsstørrelse 14 stk

Ingredienser:

  • 1/4 pk gær
  • 5 dL koldt vand
  • 1 spsk honning
  • 2 tsk salt
  • 50 g groft rugmel
  • 75 g fuldkornshvedemel
  • 500 g hvedemel
  • 100 g valnødder

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæren i vandet. 

  2. Tilsæt honning og salt og rør godt.

  3. Tilsæt det grove med og rør igen.

  4. Kom valnødderne, der er brækket i mindre stykker i.

  5. Tilsæt til sidst hvedemel lidt efter lidt og rør indtil dejen er ensartet. Den er lidt tyndere end almindelig bolledej.

  6. Lad dejen stå på køl natten over, i minimum 8 timer.

  7. Form dejen til boller ved hjælp af en spiseske, der er dyppet i koldt vand (så slipper dejen nemlig nemmere).

  8. Lad bollerne efterhæve 15-20 minutter.

  9. De bages i en forvarmet ovn på 200 grader i 18-20 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *