Bagværk

Koldhævede gulerodsboller

Vi får hjemmebagte boller til morgenmad næsten hver weekend, så udvalget er efterhånden ved at være lidt stort. Her i en skøn udgave med gulerod og kerner.

Koldhævede gulerodsboller

Forberedelsestid/hævetid: 8 timer
Tilberedningstid: 30 minutter
Antal: 16 stk
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 0,25 pk gær
  • 4 dL vand
  • 2 spsk sukker
  • 0,75 spsk groft salt
  • 2 store groftrevet gulerødder
  • 150 g 5 kornsblanding eller andre frø og kerner
  • 200 g durummel
  • 300 g hvedemel

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæren i vandet.

  2. Tilsæt sukker og salt og rør til det er opløst.

  3. Tilsæt de revede gulerødder.

  4. Tilsæt kerner og mel og rør godt til en ensartet dej. Den skal være lidt lind i det.

  5. Stil på køl natten over, minimum 8 timer.

  6. Form til boller med en ske dyppet i koldt vand.

  7. Bag ved 200 grader i ca 30 minutter.

Opskriftsnoter:

Dejen kan holde sig et par dage i køleskabet, så man kan bage bollerne efterhånden som man skal bruge dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *