
Koldhævede gulerodsboller
Vi får hjemmebagte boller til morgenmad næsten hver weekend, så udvalget er efterhånden ved at være lidt stort. Her i en skøn udgave med gulerod og kerner.
Koldhævede gulerodsboller
Forberedelsestid/hævetid: 8 timer
Tilberedningstid: 30 minutter
Portionsstørrelse 16 stk
Ingredienser:
- 0,25 pk gær
- 4 dL vand
- 2 spsk sukker
- 0,75 spsk groft salt
- 2 store groftrevet gulerødder
- 150 g 5 kornsblanding eller andre frø og kerner
- 200 g durummel
- 300 g hvedemel
Fremgangsmåde:
-
Opløs gæren i vandet.
-
Tilsæt sukker og salt og rør til det er opløst.
-
Tilsæt de revede gulerødder.
-
Tilsæt kerner og mel og rør godt til en ensartet dej. Den skal være lidt lind i det.
-
Stil på køl natten over, minimum 8 timer.
-
Form til boller med en ske dyppet i koldt vand.
-
Bag ved 200 grader i ca 30 minutter.
Opskriftsnoter:
Dejen kan holde sig et par dage i køleskabet, så man kan bage bollerne efterhånden som man skal bruge dem.