Desserter

Klatkager

Noget af det bedste ved at få risengrød, er at man kan lave en gang lækre klatkager dagen efter. Derfor laver jeg altid en kæmpe portion risengrød når jeg alligevel er i gang 😉 Klatkager er helt perfekte som morgenmad eller et lille mellemmåltid, og sønnike er altid glad hvis han får en klatkage i madkassen til sin eftermiddagsmad.

Klatkager kan også laves i en skøn havregrødsudgave. Opskriften finder I lige her:

Klatkager

Samlet tid: 45 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser:

  • ca 500 g risengrød fra dagen i forvejen
  • 2 spsk mel
  • lidt kanel eller kardemomme
  • evt. lidt salt
  • smør til stegning

Fremgangsmåde:

  1. Bland risengrød med æg, mel og krydderier.

  2. Rør godt til alle klumper i risengrøden er rørt ud og dejen har en konsistens som en tyk pandekagedej.

  3. Dejen steges på panden, i lidt smør, i små klatter.

  4. Serveres med en lækker marmelade til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *