Hovedretter

Klassiske frikadeller

Hvem kan ikke lide frikadeller? Og hvem har ikke en helt bestemt holdning til hvordan frikadeller skal smage?

De fleste er nok vokset op med en farmor, en mormor eller en helt tredje, der bare lavede verdens bedste frikadeller, og man derfor synes at ens frikadeller skal smage sådan.

Jeg er så heldig er både min farmor og mormor lavede helt fantastiske frikadeller, på hver deres måde.

Problemet er så bare, at når jeg spørger min mormor, som jeg er så heldig at have endnu, hvordan hun laver sine frikadeller, er svaret altid; “jaaaa, jeg tager jo bare lidt af det og lidt af det”. Der er aldrig noget helt konkret svar, og så er det jo svært at lave nogen der minder om.

Alligevel har jeg taget de bedste råd fra både farmor og mormor og sat mit helt eget præg på mine frikadeller.

Så nu vidergiver jeg mine (og mormor og farmors) bedste frikadelle tips til helt klassiske frikadeller:

  • Lav altid farsen af hakket kalv og flæsk.
  • Krydder godt med salt og peber.
  • Masser af finthakkede løg
  • Havregryn giver en sprød stegeskorpe
  • Danskvand gør dem mere luftige

Klassiske frikadeller

Samlet tid: 45 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser:

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 3-4 spsk havregryn
  • 1-1,5 dL danskvand
  • salt og peber
  • frisk timian eller tørret
  • smør til stegning

Fremgangsmåde:

  1. Kødet røres sejt med 1 tsk salt.

  2. Hak løget meget fint og rør i farsen sammen med ægget.

  3. Rør havregryn og danskvand skiftevis i farsen indtil den har den rette konsistens og rør farsen grundigt igennem.

  4. Krydder med salt, peber og timian.

  5. Lad gerne farsen hvile på køl i 30 minutter inden den steges.

  6. Form farsen til frikadeller og steg dem på panden i rigeligt smør.

    Start evt. med at prøvestege en minifrikadelle og smage om farsen skal smages til.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *