Kreativiteter

Kastanje edderkoppespind

Efteråret indbyder bare på så meget hygge og masser af ture i naturen og finde flotte blade, kastanjer, grankogler osv. De mange regnvejrsdage indbyder også bare på masser af indendørs hygge og kreative stunder.

De fleste har nok lavet et kastanjedyr eller to, men noget af det jeg selv virkelig husker jeg har lavet masser af i min barndom er disse kastanje-edderkoppespind. Det var både i børnehaven og derhjemme. Jeg har lavet dem med min nevø og niece og nu har jeg også lavet dem sammen med min søn.

Det var et kæmpe hit. Først en tur ud og samle kastanjer og så hjem og sidde og hygge med at lave dem. Han var helt oppe og køre over, at han fik lov til at lege med mors garn – jeg hækler meget, og har derfor ret meget garn i stuen, som man ikke må lege med når man er en lille pillefinger 😉

Hvis du ikke allerede kender dem, så er de rigtig nemme at lave. Man skal bruge:

  • Kastanjer
  • en syl eller lignende til at prikke huller med
  • Tændstikker
  • Garn
  • Perler

Prik 5 huller rundt om kastanjen. Sæt tændstikker heri. Vikkel garnet rundt om de 5 tændstikker. Sæt evt. perler i garnet undervejs så det ligner små edderkopper. Når man har nået til toppen af tændstikkerne bindes garnet fast. Bryd ikke garnet, men efterlad en land snor til at hænge edderkoppespindet op med.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *