Supper

Kartoffel-porresuppe

Jeg har vist skrevet det før, men vi er virkelig en suppe-elskende familie. Selv Oskar er helt tosset med suppe. Så vi glæder og til det begynder, at blive efterår og rigtig suppevejr igen.

En af de rigtig mange suppe-favoritter vi har, er denne lækre og cremede kartoffel-porresuppe. Den smager bare så godt og så er det en alletiders hverdagsret, da den ikke tager særlig lang tid at lave.

Kartoffel-porresuppe

Samlet tid: 1 time
Portionsstørrelse 4 personer
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 1 kg kartofler
  • 2 stk porrer
  • 20 g smør
  • 2 fed hvidløg
  • 1,25 dL hønsefond
  • 2,5 dL kaffefløde
  • salt, peber, cayennepeber og revet muskatnød

Topping:

  • 200 g røget bacon
  • purløg

Fremgangsmåde:

  1. Skyl porrerne grundigt og skær dem i skiver.

  2. Svits dem af i smør i en gryde.

  3. Imens skrælles kartoflerne og skæres i tern.

  4. Når porrerne er fine og blanke tages ca 1/3 op af gryden og gemmes til senere.

  5. Kom kartoffelternene og hvidløg i og svits med et par minutter.

  6. Kom hønsefond på og lad det hele koge til kartoflerne er godt møre.

  7. Skær baconen i tern og steg den sprød på en pande.

  8. Blend suppen med en stavblender til den er ensartet i konsistensen.

  9. Tilsæt fløden og smag til med salt, peber, cayennepeber og revet muskatnød.

  10. Server suppen toppet med bacon og masser af purløg, samt lækkert groft brød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *