
Kartoffel-porresuppe
Jeg har vist skrevet det før, men vi er virkelig en suppe-elskende familie. Selv Oskar er helt tosset med suppe. Så vi glæder og til det begynder, at blive efterår og rigtig suppevejr igen.

En af de rigtig mange suppe-favoritter vi har, er denne lækre og cremede kartoffel-porresuppe. Den smager bare så godt og så er det en alletiders hverdagsret, da den ikke tager særlig lang tid at lave.
Kartoffel-porresuppe
Ingredienser:
- 1 kg kartofler
- 2 stk porrer
- 20 g smør
- 2 fed hvidløg
- 1,25 dL hønsefond
- 2,5 dL kaffefløde
- salt, peber, cayennepeber og revet muskatnød
Topping:
- 200 g røget bacon
- purløg
Fremgangsmåde:
-
Skyl porrerne grundigt og skær dem i skiver.
-
Svits dem af i smør i en gryde.
-
Imens skrælles kartoflerne og skæres i tern.
-
Når porrerne er fine og blanke tages ca 1/3 op af gryden og gemmes til senere.
-
Kom kartoffelternene og hvidløg i og svits med et par minutter.
-
Kom hønsefond på og lad det hele koge til kartoflerne er godt møre.
-
Skær baconen i tern og steg den sprød på en pande.
-
Blend suppen med en stavblender til den er ensartet i konsistensen.
-
Tilsæt fløden og smag til med salt, peber, cayennepeber og revet muskatnød.
-
Server suppen toppet med bacon og masser af purløg, samt lækkert groft brød.