Bagværk,  Desserter

Kardemomme-snurrerbrød

Oskar er kommet i en alder hvor det der med snobrød bare er helt fantastisk. Og i går til Sankt Hans fik han, for første gang, selv lov til at holde det (han er lige knap 4 år) og han var pavestolt.

Jeg havde i går forsøgt at lave dejen lidt anderledes end hvad vi plejer. Jeg havde nemlig lavet dem ud fra samme princip som når man laver snurrer, med fyld af sukker og kardemomme, hvor man i stedet for at snurrer dejen rundt om sig selv, snurrede den rund om en pind.

Det blev super godt og smagte virkelig fantastisk – Så det kan på det varmeste anbefales.

Kardemomme-snurrebrød

Ret Bagværk
Forberedelsestid/hævetid: 15 minutter
Tilberedningstid: 15 minutter
Hævetid 1 time 15 minutter
Antal: 12 stk
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

Snurrebrødsdej

  • 2,5 dL mælk
  • 25 g smør
  • 25 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk salt
  • 450-500 g hvedemel

Fyld:

  • 2 spsk sukker
  • 1,5 tsk kardemomme

Fremgangsmåde:

Dejen:

  1. Lun mælken og opløs smørren heri.

  2. Lad det køle af til det er ca 37 grader og opløs gæren heri.

  3. Tilsæt sukker og kardemomme og rør til sukkeren er opløst.

  4. Tilsæt salt og hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen godt i gennem.

  5. Lad dejen hæve i 1 times tid.

  6. Ælt dejen igennem igen og rul den ud til et rektangel.

Fyld:

  1. Bland sukker og kardemomme

  2. Drys halvdelen af sukker- og kardemommeblandingen på midten af af dejen (ca 1/3 af dejen)

  3. Fold den ene side af dejen ind over midten og drys resten af fyldet på.

  4. Læg den anden side af dejen ind over og rul dejen ud til et rektangel igen.

  5. Skær dejen ud i 12 strimler og sno dem.

  6. Sno en strimmel rundt om snobrødspinden og bag den over de varme gløder fra bålet, til den er færdigbagt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *