Hovedretter,  Supper

Jordskokkesuppe med chorizo

En af mine absolut yndlingssupper er jordskokkesuppe. Jeg bliver altid så glad når jeg ser at de små lækre rodfrugter begynder at komme i butikkerne, og så skal der altså laves suppe uanset hvordan vejret er 🙂

Jordskokker er vist noget af det der deler vandende, men jeg er helt vild med deres lidt nøddeagtige smag.

Vi spiser altid suppen med ristet chorizopølse, men kan også sagtens spises med bacon eller bare lidt brød til hvis man vil have en kødfri udgave.

Jordskokkesuppe med chorizo

Udstyr: Stavblender

Ret Hovedret, Suppe
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Portionsstørrelse 4 personer
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 500 g jordskokker i skrællet vægt
  • 2-3 bagekartofler
  • 2 porrer
  • lidt smør og olie til stegning
  • 5 dL hønsefond
  • 2,5 dL kaffefløde
  • Salt, peber og revet muskatnød

Tilbehør:

  • 200 g chorizopølse
  • lækkert brød

Fremgangsmåde:

  1. Skyl porrerne grundigt og skær dem i skiver.

  2. Kom lidt smør og olie i en stor gryde og varm det op.

  3. Svits porrerne let heri.

  4. De skrællede jordskokker skæres i mindre stykker.

  5. Kartofler skrælles og skæres også i mindre stykker og begge dele kommes i en gryden.

  6. Kom hønsefonden på og lad rodfrugterne småkoge til de er kogt helt ud.

  7. Blend suppen med en stavblender til en ensartet konsistens.

  8. Tilsæt fløden og giv det et opkog.

  9. Smag til med salt, peber og revet muskatnød.

  10. Skær chorizopølsen i skiver og rist dem let på en varm pande.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *