Desserter

Jordbær- rabarbertrifli

Hvis der er noget der virkelig kan få mig i sommerstemning så er det smagen af jordbær og rabarber, og kombiner det med en lækker hjemmelavet vaniljecreme og sprøde makroner, så har man den skønneste sommerdessert.

Jordbær- rabarbertrifli

Ret Dessert
Samlet tid: 1 time
Portionsstørrelse 6 personer
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

Jordbær- rabarbergrød

  • 200 g rabarber
  • 200 g jordbær
  • 100 g sukker
  • 1 vaniljestang

Vaniljecreme

  • 4 æggeblommer
  • 4 dL sødmælk
  • 2 spsk sukker +1 ekstra til at drysse over den færdige creme
  • 1 vaniljestang
  • 2 spsk majsstivelse

Andet

  • 18 makroner
  • jordbær til pynt

Fremgangsmåde:

Jordbær- rabarbergrød

  1. Rens og skær rabarberne i ca 2 cm tykke skiver.

  2. De kommes i en gryde og sukker blandes i.

  3. Lad blandingen trække i min. 30 minutter for at trække saften ud.

  4. Bring gryden i kog og lad det småsimre i et par minutter.

  5. Rens jordbær og skær i kvarte.

  6. Tilføj jordbærne til rabarberne og lad koge med et par minutter.

  7. Tag gryden af varmen og lad frugtgrøden køle af.

Vaniljecreme

  1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

  2. Kom æggeblommer, mælk og vaniljekorn samt stang i en gryde og kog langsomt op.

  3. Bland sukker med majsstivelse og drys det i gryden og lad det hele småkoge, under konstant omrøring, i et par minutter til det hele begynder at tykne.

  4. Kom vaniljecremen i en anden skål og drys et tyndt lag sukker over. På den måde undgår man der kommer skind på.

  5. Lad cremen køle af i køleskabet.

Anret desserten

  1. Anret desserten i høje glas ved skiftevis at komme frugtgrød, knuste makroner og vaniljecreme heri.

  2. Slut af med at pynte med jordbær

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering