Marmelade, saft og gelé

Jordbær-rabarbermarmelade

Ååååhhh, jeg elsker denne tid på året. Haven begynder at byde på de lækreste frugter og bær, og det er tid til, for alvor, at komme i køkkenet og sylte og lave marmelade, gelé, saft og en masse andre lækre sager.

Årets første marmelade blev i år en lækker jordbær-rabarbermarmelade. En skøn marmelade der virkelig bare smager af sol og sommer.

Jordbær-rabarbermarmelade

Antal 6 små glas

Ingredienser:

  • 500 g jordbær renset og skyllet
  • 500 g rabarber renset, skyllet og skåret i skiver.
  • 400 g sukker
  • 1/4 tsk vaniljepulver
  • 2 tsk rød melatin

Fremgangsmåde:

  1. Jordbær, rabarber og sukker kommes i en gryde og koges op.

  2. Lad marmeladen koge i 10-15 minutter.

  3. Tilsæt vaniljen og kog yderligere et par minutter.

  4. Hvis man ikke ønsker klumper i sin marmelade kan den moses med en kartoffelmoser.

  5. Skum marmeladen grundigt af.

  6. Bland rød melatin med lidt sukker og drys det i marmeladen under grundig omrøring.

  7. Test evt. marmeladens konsistens ved at komme en smule på en teske. Hvis marmeladen hurtigt bliver fast har denne den rigtige konsistens. Hvis ikke tilsættes en smule mere melatin.

  8. Kom marmeladen i skollede og atamonskyllede glas mens den er varm og luk grundigt til.

  9. Opbevares mørkt og køligt.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *