Desserter

Jordbær-rabarber cheesecake med hyldeblomstgelé

Hvis der virkelig bare er noget, der smager af sol og sommer, så er og bliver det jordbær og rabarber i et skønt mix. Smid så lige hyldeblomst oveni og så er det næsten som at komme i den 7. himmel. Alt det i en lækker, cremet kage sammen med en sprød bund, ja så kan det altså næsten ikke gå galt.

Jeg har brugt min egen hjemmelavede hyldeblomst gelé som topping på denne kage. Du finder opskriften lige her. Hvis du ikke lige ligger inde med sådan en gelé eller har mulighed for at lave den, så kan hvilken som helst anden gelé sagtens bruges. For eksempel en ribsgelé.

Jordbær-rabarber chesecake med hyldeblomstgelé

Forberedelsestid/hævetid: 40 minutter
Samlet tid: 4 timer 40 minutter

Ingredienser:

Til kiksebunden

  • 150 g digestive kiks
  • 75 g smør

Jordbær-rabarberfyld:

  • 400 g flødeost ved stuetemperatur
  • 2,5 dL piskefløde
  • 65 g flormelis
  • 1 æggehvide hvis der anvendes pastueriserede æg er der 1,25 æggehvide i et bæger.
  • 4 blade husblas
  • 100 g jordbær evt. fra frost
  • 100 g rabarber evt. fra frost
  • 75 g sukker
  • 1 lime saft og skal

Topping:

  • 150 g hyldeblomstgelé
  • 1 blad husblas

Fremgangsmåde:

Kiksebunden:

  1. Knus kiksene til meget fint mel i en foodprocessor eller minihakker.

  2. Smelt smørret og blad det med de knuste kiks.

  3. Kom blandingen i en springform på 22-24 cm og tryk den rigtig godt sammen.

  4. Den stilles på køl i min. 30 minutter mens fyldet laves.

Fyld:

  1. Opløs husblasen i koldt vand.

  2. Kom jordbær, rabarber, lime og sukker i en gryde og kog op og lad småkoge i 5-7 minutter.

  3. Sluk for blusset og blend frugtgrøden med en stavblender til den er helt jævn.

  4. Vrid vandet af husblasen og smelt den i frugtgrøden, og lad det køle af.

  5. Pisk flødeosten med flormelisen til den er helt glat og jævn.

  6. Bland lidt af flødeosten i frugtgrøden, Bland lidt mere i lidt og bland derefter frugtgrøden i flødeosten. (Dette gøres for at husblasen ikke får et "temperaturchok" og risikerer at klumpe.

  7. I en anden skål piskes æggehviden helt stive med en nip salt.

  8. Vend forsigtigt æggehviden i flødeostblandingen.

  9. Til sidst piskes fløden til skum og ligeledes vendes i flødeosteblandingen.

  10. Sæt kagefolie i kanten af springformen. Kom flødeostblandingen heri over kiksebunden. Bank lidt let springformen i bordet for at jævne blandingen ud.

  11. Lad kagen på køl i minimum 4 timer inden servering.

Gelé:

  1. Læg husblasen i blød i koldt vand.

  2. Varm forsigtigt geleén op i en gryde og smelt husblasen heri. Lad den køle af uden af den stivner helt.

  3. Minimum 1 time før servering kommes geleén forsigtigt over kagen, evt. ved at hælde den over bagsiden af en ske.

  4. Kagen serveres med en god kop kaffe og i godt selskab <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *