Drikkevarer

Iskaffe

Nu kommer de der varme sommerdage forhåbentlig snart igen og hvad er så mere nærliggende end at nyde sommervarmen i skyggen med en dejlig iskold iskaffe? Jeg skal nemlig ikke opholde mig i solen når det er alt for varmt og solen bare bager ned. For på trods at at jeg er dyppet i solfaktor min. 50 fra top til tå så bliver jeg med garanti solskoldet i løbet af ingen tid. Så skyggen er min bedste ven.

Når jeg laver min iskaffe bruger jeg altid isterninger af kaffe. Så hvis vi har en rest af kaffe vi ikke får drukket, så fryser vi den altid ned. Så har men nemlig altid til denne skønne kølende drik og man undgår unødig spild af fødevarer (drikkevarer). To fluer med ét smæk. Det kan vi lide!

Den lækre mælkeskum jeg topper herligheden med laver jeg ved, at stille mælken i fryseren i 20-30 minutter og derefter giver den en tur med en Bamix stavblender. Jeg er ikke sikker på, at en almindelig stavblender kan udføre samme mirakler, så må man investere i en mælkeskummer, eller endnu bedre; en Bamix, for jeg må altså indrømme at den er virkelig så god som man hører, men det er jo selvfølgelig også en helt anden prisklasse.

Iskaffe

Samlet tid: 10 minutter
Portionsstørrelse 1 glas
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 1,5 dL kold kaffe
  • 2 tsk kaffesirup med foreksempel smag af vanilje
  • 5-6 kaffeisterninger Hvis man ikke har kaffeisterninger kan almindelige sagtens bruges.
  • 2 dL mælk gerne pisket til mælkekum.

Fremgangsmåde:

  1. Kom kaffe og kaffesirup i et højt cafeglas.

  2. Fyld isterninger i.

  3. Toppes med mælk eller mælkeskum.

  4. Nydes iskold, et skyggefuldt sted på en varm sommerdag og gerne i godt selskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *