Marmelade, saft og gelé

Hyldeblomstgelé

Så fik jeg lavet en lille portion hyldeblomstgelé. Selve geléen tager ikke lang tid at lave, men det tager noget tid inden den sætter sig helt.

Nu glæder jeg mig til at skulle bruge den sammen med sommerens lækreste desserter. F.eks. ovenpå en jordbærtærte, som topping på en skøn trifli med alle sommerens bær og frugter, eller som top på en cheesecake. Det er sådan set kun fantasien der sætter grænser.

Geléen er lavet ud fra min hjemmelavede hyldeblomstsaft, og den opskrift finder i lige her:

Hyldeblomstgelé

Antal: 1 Liter
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  1. Bring saften i kog.

  2. Tilsæt sukker og rør til det er opløst.

  3. Skru ned for blusset og tilsæt geleringspulveret og rør grundigt.

  4. Lad det småkoge nogle minutter og skum derefter geléen af.

  5. Lav evt. en test om geléen størkner nok, ved at kom en lille smule på en ske og lad køl af. Hvis den er fast efter kort tid, har geléen den rette konsistens.

  6. Kom den varme gelé på skollede og atamonskyllede glas og luk låget til med det samme.

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *