Marmelade, saft og gelé

Hyldeblomstsaft

En ting jeg SKAL lave fast hvert år, er hyldeblomstsaft. Det er for mig, virkelig bare smagen af sommer. Så er der bare et eller andet hyggeligt over at skulle ud og finde hyldeblomsterne og have gryden stående i køleskabet i flere dage inden saften er helt klar.

I mange år hjalp min niece mig med at plukke hyldeblomster og lave saften, hvilket bare var så super hyggeligt. Nu er hun desværre kommet i en alder hvor det bare ikke er så spændende. Jeg håber at det kommer igen, når hun bliver lidt større, og jeg glæder mig til, at Oskar er så stor at han kan være med, om et par år.

Ligesom mange af mine andre opskrifter, har jeg udviklet denne løbene igennem de sidste mange år så den passer lige til min smag. Denne er ikke så sød som så mange opskrifter, men er mere frisk i den, da jeg bruger både citron og lime i den. Hvis man ønsker en sødere udgave vil jeg anbefale at tilsætte 100-200 g sukker yderligere. Jeg er stødt på mange, der har anbefalet mig at bruge brun farin når jeg laver min saft, og dertil må jeg altså sige nej tak! Jeg synes, at det bliver ALT for sødt og så synes jeg at farven bliver helt forkert. For jeg er helt vild med den smukke gule farve saften har. Det er en lille detalje, men det hele skal jo gå op i en højere endhed 😉

Hyldeblomstsaft

Antal: 2 Liter
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 30-35 Hyldeblomstskærme
  • 1,5 L vand
  • 550 g sukker
  • 32 g citronsyre
  • 3 citroner økologisk
  • 1 lime økologisk

Fremgangsmåde:

  1. Skyl hyldeblomstskærmene grundigt og klip så meget som muligt af stilkene.

  2. Kog vandet i en rigeligt stor gryde og tilsæt sukker og rør til det er opløst.

  3. Tilsæt derefter citronsyre og rør igen, og sluk for blusset.

  4. Kom hyldeblomsterne ned i det varme vand og derefter citroner og lime skåret i skiver.

  5. Kom låget på og lad saften stå og trække 3-4 dage.

  6. Sigt saften igennem et rent klæde og kom den på skoldede og atamonskylldede flasker.

Opskriftsnoter:

Hvis man , ligesom jeg fik gjort i dag, har fået plukket alt for mange hyldeblomster i forhold til hvad man skal bruge, kan de med fordel fryses.

Skyl blomsterne rigtig grundigt og klip så meget som muligt af stilkene. Lad blomsterne dryppe godt af og dup dem evt. tør med et rent klæde inden de kommes i en frysepose og i fryseren.

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *