Dip og dressinger

Hummus

En god klassisk hummus er altså bare noget så lækkert. Det kan virkelig bruges til så mange ting, f.eks som tilbehør til fladbrød eller som dip til grønsager.

Jeg er begyndt at bruge kikærter fra dåse. Det er super nemt, så slipper man for at huske at skulle lægge dem i vand dagen i forvejen og få dem kogt. Så kan man nemlig helt spontant lige lave en gang lækker hummus.

Hummus

Udstyr: Blender eller minihakker

Ret Dip og dressinger
Tilberedningstid: 15 minutter
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 1 dåse kikærter (400 g)
  • 0,5 dL oliven olie
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1,5-2 tsk spidskommen
  • 1-2 tsk tahin
  • lidt vand 0,25 – 0,5 dL
  • lidt citronsaft
  • salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Dræn kikærterne og skyl dem grundigt i koldt vand, og lad dem dryppe af.

  2. Kom kikærterne i en blender eller minihakker sammen med olien og blend det grundigt til en ensartet masse.

  3. Tilsæt hvidløg, spidskommen og tahin og blend igen.

  4. Tilsæt lidt koldt vand til man opnår den ønskede koncistens. Den skal ikke være for tør, men må gerne være lidt lind i det.

  5. Smag til med citronsaft, salt og peber.

  6. Opbaevares på køl.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering