Kager

Hindbær-rabarber crumble *

En lækker kage som jeg er helt vild med er sådan en Crumble kage (eller smuldre kage) som denne. Jeg er bare vild med kombinationen af den sprøde og knasende dej og den bløde frugt.

Den kan sagtens laves med stort set alle slags frugt, men jeg har forelsket mig i den sur/søde kombination af hindbær og rabarber.

En anden fantastisk ting ved en Crumble er, at det er ufattelig nemt at lave og det kræver ikke mange ingredienser, og de fleste af dem er nogle man lige har i skabet eller køleskabet. Så endnu en af de helt perfekte kager til spontane kaffegæster.

Hindbær-rabarber crumble

Forberedelsestid/hævetid: 10 minutter
Tilberedningstid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 8 personer

Ingredienser:

  • 1 kg frugt blandet hindbær og rabarber
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 50 g havregryn
  • 1 vaniljestang

Fremgangsmåde:

  1. Rens rabarberne og skær dem i skiver. 

  2. Rabarber og hindbær fordeles i et tærtefad.

  3. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. 

  4. Mel, sukker, havregryn og vanilje blandes i en skål. Tilsæt det kolde smør i tern og smuldr det i melet. 

  5. Fordel dejen over frugten. 

  6. Bages ved 180 grader i 30-35 minutter. 

  7. Serveres med flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis. 

Opskriftsnoter:

Opskriften kan nemt laves både gluten- og laktosefri.
Jeg har bare skiftet hvedemelet og havregrynene ud med glutenfri havregryn.
Og smørret skiftede jeg ud laktosefri smør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *