Bagværk

Havregrødsboller

Hvis der er noget, der virkelig kan gøre mig helt salig, så er det altså duften af nybagt brød. At træde ind i et hjem hvor hele huset bare duften af boller, der lige er kommet ud af ovnen er bare noget så skønt. Jeg mindes også, at jeg engang hørte en ejendomsmægler sige, at det eneste huset må dufte af når man skal sælge sit hus, er nybagt brød. Om det passer, det ved jeg nu ikke, men det giver da meget god mening.

Jeg husker også i mine unge dage, da jeg arbejdede i den lokale døgnkiosk, når man havde morgenvagt i weekenderne, og kom ned på lageret, hvor bageren satte det morgenbrød vi skulle have leveret, og blev ramt af den der duft at morgenbrød og wienerbrød, det var simpelthen det bedste.

I dag har jeg været henne og bage lækre og svampede havregrødsboller. Vi har nemlig tit en rest havregrød i køleskabet, da lillemanden elsker, at få det til morgenmad, og havregrød gør altså noget virkelig godt for bagværk <3

Havregrødsboller

Hævetid: 1 time 20 minutter
Tilberedningstid: 20 minutter
Samlet tid: 2 timer
Antal 12 stk

Ingredienser:

  • 25 g gær
  • 3 dL lunkent vand
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 200 g havregrød
  • 1 æg + et ekstra til pensling
  • 1 dL kærnemælk eller tykmælk
  • 25 g smør
  • 2 dL fuldkornshvedemel
  • 600-700 g hvedemel
  • chiafrø

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæren i vandet.

  2. Tilsæt sukker, salt og kardemomme og rør igen.

  3. Tilsæt derefter havregrød, æg, kærnemælk og smør.

  4. Tilsæt fuldkornshvedemelet og til sidst melet lidt efter lidt og ælt dejen rigtig godt igennem til den er glat og smidig.

  5. Lad dejen hæve i en times tid.

  6. Slå dejen ned og form den til 12 boller. Læg dem på en bageplade og lad dem efterhæve i 20 minutter.

  7. Pensel dejen med et sammenpisket æg og drys med chiafrø.

  8. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 180 grader i 18-20 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *