Kager

Havrecookies (gluten- og laktosefri)

Vi skal lige om lidt holde navngivningsfest for vores datter, og så skal der jo selvfølgelig laves lidt lækkert til gæsterne. Vi har flere i familien, der ikke kan tåle gluten og laktose. Så jeg har været henne og bage disse super lækre havrecookies. De smager simpelthen SÅ godt, og min mand troede ikke rigtig på at de var gluten- og laktosefri da han smagte dem igår, Men det er de altså 🙂 og de blev bestemt også godkendt af sønnike da han fik lov til at prøvesmage. Så det er bestemt ikke sidste gang at jeg bager dem, og jeg tænker også at de bliver bagt nogle gange med almindelig havregryn og smør.

Havrecookies (gluten- og laktosefri)

Ret Bagværk, gluten- og laktosefrit, Småkager
Tilberedningstid: 14 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 15 styk
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 150 g havregryn glutenfri
  • 100 g havremel glutenfri
  • 150 g rørsukker
  • 0,5 tsk bagepulver glutenfri
  • 0,25 tsk vaniljepulver
  • 0,5 tsk groft salt
  • 100 g mørk chokolade gluten- og laktosefri
  • 75 g hasselnødder
  • 150 g smør laktosefri

Fremgangsmåde:

  1. Hak chokoladen og hasselnødderne groft.

  2. Bland havregryn, havremel, rørsukker, bagepulver, vaniljepulver og salt i en skål.

  3. Skær den kolde smør i små tern og tilsæt dem til de tørre ingredienser, og smuldr smørren heri (eller kør det på køkkenmaskine eller med håndmixer med dejkroge) til dejen begynder at samle sig.

  4. Tilsæt chokolade og hasselnødder og rør til det er fordelt i dejen.

  5. Tilsæt ægget og rør igen til det er godt fordelt i dejen.

  6. Med en spiseske formes dejen til 15 kugler, der lægges på to bageplader med bagepapir, og trykkes let flade.

  7. De bages ved 180 grader i 14-16 minutter til de er gyldne.

  8. Lad kagerne køle helt af inden de kommes i en kagedåse eller anden tætsluttende bøtte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *