Supper

Gulerodssuppe med rygeostecreme og sprødstegt bacon

Jeg må indrømme, at jeg selv var lidt skeptisk første gang jeg læste om gulerodssuppe, for jeg synes ærlig talt at det lød lidt kedeligt. Men vi elsker også at prøve noget nyt, så det skulle da prøves.

For at tilføje lidt mere smag til suppen, lavede jeg en rygeostecreme til, af en rest rygeost vi havde, og med en knasende sprød topping af bacon og forårsløg var denne ret alt andet end kedelig. Vi har lavet det nogle gange og vi er stadig helt vild med den.

Én af de gode ting ved en suppe som denne er, at den tager ikke særlig lang tid at lave. Så den er alletiders som en hverdagsret hvor det lige skal gå lidt hurtigt. I weekenden hvor man har lidt bedre tid kan man godt kredse lidt mere om den og lad den koge lidt længere, så smagen bliver endnu mere intens.

Gulerodssuppe med rygeostecreme og sprødstegt bacon

Samlet tid: 1 time
Antal 4 personer

Ingredienser:

Til suppen:

  • 1 løg
  • 500 g skrællede gulerødder
  • 3-4 kartofler eller én bagekartoffel
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk paprika
  • Sambal Oelek efter smag
  • 1 L hønsebouillon
  • 0,5 dL fløde

Til rygeostecremen:

  • 3 spsk god rygeost
  • 3 spsk cremefraiche
  • 1 spsk fløde

Til topping:

  • 150 g røget bacon

Fremgangsmåde:

Suppen:

  1. Løg, gulerødder og kartofler skrælles og skæres i tern. De svitses af i lidt smør i en gryde.

  2. Peberfrugt skæres i tern og tilsættes.

  3. Den hvide del på forårsløgene snittes og kommes i gryden. Den grønne del gemmes til toppingen.

  4. Tilsæt paprika, hvidløg og bouillon. Lad suppen koge til alle grønsager er godt møre (ca. 30 minutter).

  5. Blend suppen med en stavblender til en ensartet, cremet konsistens.

  6. Tilsæt fløden og smag til med Sambal Oelek, salt og peber (og evt. andre krydderier) og varm suppen op til kogepunktet.

Rygeostcremen:

  1. De tre ingredienser blandes og røres godt til den er ensartet i konsistensen.

Topping:

  1. Den røgede bacon skæres i tern og steges på en pande til de er helt gyldne og sprøde. Kom dem på et stykke fedtsugende papir.

    Snit den grønne del fra forårsløgene.

  2. Den varme suppe serveres med en skefuld rygeostecreme, sprød bacon og drysses med forårsløgene, samt med et stykke godt, groft brød til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *