Dip og dressinger

Guacamole

Åååhhhh, Guacamole er bare en af de der dip som jeg virkelig bare knuselsker og kan spise til rigtig mange ting.

Det er bare super lækkert til maxicansk mad, i burgere, som dip … ja, you name it.

Jeg synes ikke, at der behøver at være en masse forskellige krydderier i for at den smager godt. Jeg kan egentlig bedst lide den helt simpel.

Guacamole

Ret Dip og dressinger
Samlet tid: 10 minutter
Portionsstørrelse 4 personer
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 2 stk modne avocadoer
  • 1/2 økologisk lime
  • 1 spsk creme fraiche
  • 1/2 – 1 frisk chili
  • 1 lille rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Fjern sten og skræl fra avocadoerne og mos selve avocadoen med en gaffel.

  2. Avocadoen blandes med saften og skallen fra limefrugten samt creme fraichen.

  3. Hak løget og chilien meget fint og bland det i guacamolen.

  4. Pres eller riv hvidløget der ligeledes blandes i guacamolen.

  5. Smag til med salt og peber.

  6. Lad gerne guacamolen stå og trække i køleskabet en times tid inden den skal serveres.

Det siges, at vis man lægger stenen fra avocadoen ned i sin guacamole, så bliver den ikke /gråbrun når den skal stå noget tid. Om det er rigtig? – det ved jeg faktisk ikke. Jeg har aldrig oplevet, at min guacamole når at bliver grå/brun efter bare et par timer, så det er ikke noget jeg selv har praktiseret. Dog hvis jeg gemmer den til dagen efter, er den blevet lidt kedelig i farven, i overfladen. Men det synes jeg kan afhjælpes med at røre en gang i den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *