Hovedretter

Grønsagsbolognese

Spaghetti med kødsauce må være på top ti, over familiefavorit-menuer, i langt de fleste småbørns familier. Og vi er bestemt ikke en undtagelse. Vi ELSKER alle pasta og får nok spaghetti og kødsauce 2-3 gange om måneden.

Jeg ynder dog at komme en masse grønsager i. Bare fordi det er super lækkert, og så er det altså bare en nem måde at få en del af alle de grønsager man skal have, og ikke mindst at få det i ungerne.

Grønsagsbolognese

Ret Hovedret
Samlet tid: 1 time
Portionsstørrelse 4 personer
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 1 tsk smør
  • 1 spsk oliven olie
  • 1 rødløg
  • 100 g bacontern
  • 500 g hakket oksekød 8-12 %
  • 140 g tomatpure
  • 1 dåse flåede og hakkede tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk tørret timian
  • 250 g squash
  • 3 gulerødder
  • 3 stængler bladselleri
  • 2 spsk balsamico eddike
  • salt og peber

Tilbehør:

  • 360 g fuldkornsspaghetti
  • friskrevet parmesanost

Fremgangsmåde:

  1. Hak løget og svits det i det i smørret og olien.

  2. Tilsæt baconternene og steg med til de får lidt farve.

  3. Tilsæt det hakkede oksekød og brun det godt af.

  4. Tilsæt tomatpure og de flåede tomater.

  5. Tilsæt paprika, timian, balsamico og hvidløg og lad retten simre og lad den koge lidt ind.

  6. Tilsæt grønsagerne og lad dem koge med i 15-20.

  7. Smag retten til med salt og peber.

  8. Kog spaghettien til den er al dente.

  9. Server med masser af friskrevet parmesanost.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *