Hovedretter

Grønkålstærte med røget skinke

Jeg har vist sagt det før, men jeg ELSKER madtærter. Det er simpelhen sådan en fin måde at lave et nemt, hurtigt og velsmagende aftensmåltid. Det er også en rigtig god måde til at få ryddet lidt ud i køleskabet og få brugt rester og grønsager, der synger på sidste vers.

Denne tærte er rigtig dejlig mættende og fyldig i smagen. Desuden smager den stadig super godt dagen efter. Så den er alletiders til madpakken.

Jeg har brugt røget, kogt skinke i tærten. Jeg køber gerne en hel skinke og får kogt og skåret i tern. Så har man til fryseren som man kan tage op når man skal bruge det. Hvis man har en rest kogt skinke eller hamberryg fra dagen før kan det med fordel bruges. Ellers kan skinketern fra supermarkedet også sagtens bruges.

Jeg har ikke skrevet en opskrift på tærtedej på her. Men det kan findes lige her!

Grønkålstærte med røget skinke

Ret Hovedret
Tilberedningstid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time
Portionsstørrelse 1 tærte
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 1 portion tærtedej
  • 75 g grønkål i renset vægt
  • 250 g røget, kogt skinke i tern
  • 225 g hytteost
  • salt, peber og revet muskatnød
  • 1 rødløg

Fremgangsmåde:

  1. Rul tærtedejen ud og læg den i et tærtefad på 22-24 cm i diameter.

  2. Hak grønkålen groft og kom den i tærteformen.

  3. Kom skinketernene over og bland det lidt sammen.

  4. Bland æg, hytteost og salt, peber og revet muskatnød.

  5. Kom æggemassen over grønkålen.

  6. Skær løget i ringe og læg over tærten.

  7. Tærten bages ved 180 grader i 35-45 minutter til æggemassen har sat sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *