Salater

Grønkålssalat med sennep-lime vinaigrette

Jeg elsker simpelthen grønkål! For mig er det bare den lækreste form for kål, der findes og jeg dyrker det selv ude i min have. Så det altid er lige ved hånden.

Det er sådan en rigtig lækker efterårs/vinter ting, og ikke kun i grønlangkål som de fleste nok kender den fra. Men også i en grønkålssalat er det fantastisk lækkert. Det er faktisk også gået hen og blevet én af mine yndlingstilbehør på denne årstid.

Denne version har jeg lavet nogen gange efterhånden da jeg synes at grønkålens lidt bitre smag går rigtig godt i spænd med det syrlige fra æblerne og det let søde fra granatæblet, og med vinaigretten til så kan det næsten ikke blive bedre.

Grønkålssalat med sennep-lime vinaigrette

Samlet tid: 20 minutter
Portionsstørrelse 4 Personer

Ingredienser:

Til Salaten:

 • frisk grønkål
 • baby spinatblade
 • 1/2 granatæble
 • 1 æble
 • 1 avocado
 • 75 g mandler

Til vinaigretten:

 • 2 tsk dijon sennep
 • 2 tsk honning
 • 2 spsk hvidvinseddike
 • 2 spsk oliven olie
 • 1 lime

Fremgangsmåde:

 1. Grønkålen skylles gryndigt, stilken fjernes og resten snittes fint. 

  Kom grønkålen i et dørslag og overhæld den med kogende vand – så får den en super flot grøn farve og konsistensen bliver lidt mere lækker, efter min mening. 

 2. Baby spianatbladende skylles og hakkes groft.

 3. Rist mandlerne af på en tør pande.

 4. Alle ingredienserne til salaten blandes i en skål.

 5. Alle ingredienserne til vinaigretten røres sammen i en lille skål og serveres ved siden af salaten, så man selv kan afgøre hvor meget man vil have på.

Jeg må virkelig sige, at jeg godt kan forstå hvorfor det hedder et granatæble! Lige meget hvor forsigtig jeg prøver at tage kernerne ud, så ender det altid med at jeg har små, fine, pink prikker i hele mit køkken. Det er virkelig overalt. På væggen, på skabe og overalt på bordet. Så der skal altid gang i karkluden bagefter … men det er nu besværet værd.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering