Bagværk

Græskarboller

Det er efterår. Det er Halloween lige om lidt og det vælter frem med græskar i butikkerne. Jeg har eksperimenteret lidt med denne opskrift på lækre og svampede græskarboller, og nøj de er blevet gode. Sådan helt bløde og luftige, med en skøn smag hvor man fornemmer smagen af græskar uden at det bliver for meget og så har de bare den fineste farve.

Græskarboller

Kan fryses og kan genvarmes

Ret Bagværk, boller, brød
Forberedelsestid/hævetid: 1 time 20 minutter
Tilberedningstid: 17 minutter
Samlet tid: 2 timer
Portionsstørrelse 16 styk
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 200 g hokkaido græskar skrællet vægt
  • 25 g gær
  • 2 dL lunkent vand
  • 1 dL creme fraiche
  • 1 spsk sukker
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 1 æg
  • 75 g fuldkornshvedemel
  • 75 g groft rugmel
  • 500-550 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • græskarkerner

Fremgangsmåde:

  1. Skær græskaret i tern og kog det i lidt vand i ca 15 minutter til de er helt møre. Hæld vandet fra og mos dem derefter.

  2. Opløs gæren i vandet og tilsæt sukker.

  3. Tilsæt creme fraiche, kardemomme, æg og græskarmos og rør godt.

  4. Tilsæt først det grove mel og salt og rør godt. Derefter hvedemelet og ælt dejen rigtig godt igennem. Dejen skal være let klistret, men ikke så den hænger fast i al ting.

  5. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i en time.

  6. Drys lidt mel på bordet og hæld dejen ud herpå. Fold dejen ind over sig selv 4-5 gange. Form til 16 boller, læg dem på en bageplade og lad efterhæve i ca 20 minutter under et klæde.

  7. Pensl bollerne med enten æg, kaffe eller mælk, hvad man nu lige foretrækker og drys med græskarkerner.

  8. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 17 minutter.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering