Bagværk

Gammeldags fastelavnsboller

Er der bare noget bedre end hjemmebagte fastelavnsboller?

Ja, det er der jo egentlig nok, men det smager altså bare så godt, at det er svært kun at skulle nøjes med at spise dem til fastelavn.

Derfor har jeg, i år, tyvstartet lidt med at få dem bagt. Det gode ved denne opskrift er, at de nemt kan fryses og tages op efterhånden som man skal bruge dem. Så har man altid lidt lækkert ved hånden hvis man skulle få uventede kaffegæster.

Gammeldags fastelavnsboller

Samlet tid: 2 timer
Portionsstørrelse 20 srk

Ingredienser:

  • 50 g gær
  • 2,5 dL mælk
  • 200 g smør
  • 2 æg
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk kardemomme
  • 600-700 g hvedemel

Fremgangsmåde:

  1. Mælken lunes, smørret smeltes heri og der røres til det har en temperatur på omkring 37 grader. (når man kan holde en lillefinger i og det føles behageligt)

  2. Rør gæren ud heri og tilsæt æg, sukker, salt samt kardemomme og rør godt.

  3. Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem til den er glat og smidig. Den må gerne føles lidt klistret men skal slippe bordet når man ælter.

  4. Lad dejen hæve i 1 time

  5. Ælt dejen igennem inden den formes til 20 boller, der lægges på en bageplade med bagepapir.

    Bollerne efterhæver i 20 minutter.

  6. Tryk bollerne let flade og lav en fordybning i midten. Jeg har brugt et glas der lige passede i størrelsen.

  7. Kom det ønskede fyld i fordybningen og pensel kanterne af bollerne.

  8. De bages ved 180 grader i 15-17 minutter

  9. Når fastelavnsbollerne er kølet helt af kan de pyntes med glassur og krymmel.

    OBS: Hvis de skal fryses, pyntes de efterhånden som de skal bruges.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *