Hovedretter

Forloren hare

Jeg har mange livretter, det kommer helt an på dagen hvor jeg bliver spurgt. Men én af dem er nu altså klassikeren; forloren hare. Det er jo bare en kæmpe frikadelle med bacon om, og så med en god vildt sauce til … what’s not to like.

Vi laver det bare alt for sjældent, af en eller anden grund. Men det fik vi altså i dag og det var bare lige så lækkert som det plejer at være.

Sønnike smagte det i dag for første gang, og var også helt vild med det, så mor her er glad og stolt 😉

Forloren hare

Tilberedningstid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 500 g hakket kalv og flæsk gerne 8 – 12 % fedt
  • 2 æg
  • 50 g hvedemel
  • 50 g rasp
  • 0,5 dL danskvand
  • salt og peber
  • 200 g bacon i skiver
  • 4 dL vildt bouillon

Fremgangsmåde:

  1. Rør det hakkede kød sejt med groft salt.

  2. Tilsæt æg, mel, rasp, danskvand og rør det grundigt. Smag til med salt og peber.

  3. Kom farsen i et ildfastfad og form det som en brød.

  4. Kom Bacon om så det dækker al farsen.

  5. Fadet kommes i en forvarmet ovn ved 225 grader i 15 minutter og steger baconen sprød.

  6. Kom bouillonen ved, skru ned på 180 grader og steg videre i 25-30 minutter indtil det har en kernetemperatur på 75 grader. Sørg for at komme stegesky over jævnligt.

  7. Hæld stegeskyen i en gryde igennem en sigte og lav en lækker vildt sauce af denne. Jeg plejer at tilsætte lidt fløde eller kaffefløde samt lidt saucekulør. Jævner den med maizena og smager til med lidt blåskimmelost, en god gelé eller tyttebær syltetøj og peber.

  8. Her serveres med ovnbagte rodfrugter, en simpel salat af rød spidskål, vilde brombær og valnødder samt tyttebærgele.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *