Bagværk

Foccacia-burgerboller

Oskar er inde i en periode hvor burger bare er det bedste. Alt hvad han kan klappe sammen med noget imellem er en burger for ham. Selv når vi får rundstykker søndag morgen vil han lave en rundstykke-burger, og han kan knap nok gabe over den, den lille mand.

Så det kommer ofte på menuen, og så er det altså rart at have lidt at veksle imellem. Både i forhold til brød og fyld.

Disse foccacia-burgerboller er super lækre. De er lige knap så “kompakte” som almindelig foccaciabrød, men har en lækker krumme og smager fantastisk af oliven olie og rosmarin, så jeg synes de er alletiders til det lidt mere rustikke fyld, som ribbensteg eller pulled pork.

Foccacia burgerboller

Kan fryses

Ret Bagværk
Tilberedningstid: 14 minutter
Samlet hævetid 2 timer 30 minutter
Antal: 8 stk
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 25 g gær
  • 3 dL lunkent vand
  • 3 spsk oliven olie
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 1 tsk salt
  • 450-500 g Tipo 00 hvedemel
  • ekstra oliven olie
  • rosmarin frisk eller tørret

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæren i vandet.

  2. Rør oliven olien i.

  3. Tilsæt fuldkornshvedel og rør godt.

  4. Tilsæt salt og rør igen.

  5. Tilsidst tilsættes hvedemelet lidt efter lidt og dejen æltes godt til den er glat og smidig.

  6. Lad dejen hæve i 2 timer.

  7. Ælt dejen igennem inden den formes til 8 boller, der trykket godt flade.

  8. Pensel med oliven olie både på over- og undersiden.

  9. Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.

  10. Lav 5-6 fordybninger på oversiden af bollerne, med fingrene.

  11. Pensel igen oversiden med olivenolie og drys med rosmarin.

  12. Bag bollerne ved 200 grader i 14-15 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *