Hovedretter

Falafel med soltørrede tomater

Kikærter og soltørrede tomater kan virkelig bare et eller andet helt fantastisk sammen. Det har jeg tidligere afprøvet i min opskrift på hummus med soltørrede tomater.

Forleden dag blev det så til en ordenlig omgang falafel med de skønne soltørrede tomater i, og det var intet mindre end et kæmpe hit hos stor som lille.

Pssst … hvis du ikke er til soltørrede tomater, så har jeg også en lækker opskrift på ganske almindelig falafel 🙂

Falafel med soltørrede tomater

Udstyr: minihakker eller foodprocessor

Forberedelsestid/hævetid: 15 minutter
Tilberedningstid: 30 minutter
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 1 dåse kikærter 400 g (240 g i drænet vægt)
  • 100 g soltørrede tomater i olie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille rødløg
  • 0,5 – 1 tsk stødt spidskommen
  • 0,5 – 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk tørret basilikum
  • salt og peber
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 æg
  • 2-3 spsk rasp
  • olie til stegning Jeg bruger en blanding af raps- og oliven olie

Fremgangsmåde:

  1. Kom kikærterne i en si og skyl dem grundigt i koldt vand, og lad dem dryppe af.

  2. Hak dem i en foodprocessor eller minihakker til de er helt fint hakket.

  3. Tilsæt soltørrede tomater, hvidløg, løg, krydderier og citronsaft og hak med til en ensartet masse.

  4. Kom kikærtefarsen i en skål og bland med æg og rasp til den har en god fast konsistens.

  5. Varm olien op i en gryde og form farsen til små kugler, ca på størrelse med valnødder.

  6. Steg dem i den varme olie til de er gyldne og sprøde. Husk at vende dem undervejs.

  7. Læg de færdige falafler på et stykke køkkenrulle eller andet fedtsugende papir.

  8. Her serveres med fladbrød, krydderurtedressing og salat.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering