Hovedretter,  Tilbehør

Falafel med kikærter fra dåse

Jeg er helt tosset med falafel! Det smager virkelig bare så lækkert og det er bare sådan et sådan godt alternativ til kød, hvis man vil have en kødfri dag, eller slet ikke spiser kød.

Problemet er bare at jeg har prøvet at lave det jeg ved ikke hvor mange gange selv, og det er bare aldrig rigtig lykkedes. Så er de blevet for grynet, eller har ikke rigtig ville hænge sammen når jeg stegte dem.

Men jeg er et stædigt væsen, og har nægtet at give op. For det kan da simpelthen ikke passe at det ikke kan lade sig gøre.

Jeg har hidtil prøvet til med tørrede kikærter, men de sidste par gange har jeg prøvet til med kikærter fra dåse, og det har bare fungeret. Så slipper man også for at planlægge det lang tid i forvejen da tørrede kikærter jo skal ligge i blød et døgns tid.

Men nu er det lykkedes at lave lækre falafel’er, der er sprøde uden på og bløde inden i, som hænger fint sammen og ikke er grynede præcis som de skal være.

Falafel

Udstyr: minihakker eller foodprocessor

Ret Hovedret, Tilbehør
Forberedelsestid/hævetid: 15 minutter
Tilberedningstid: 15 minutter
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 400 g kikærter på dåse
  • 2 dl persille
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5 tsk stødt spidskommen
  • 0,5 tsk stødt koriander
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peber
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 æg
  • 2-3 spsk rasp
  • 1 lille rødløg
  • olie til stegning jeg har brugt en blanding af oliven- og rapsolie.

Fremgangsmåde:

  1. Kom kikærterne i en si og skyl dem grundigt i koldt vand.

  2. Lad dem dryppe godt af inden de skal bruges, da de ikke må være for våde.

  3. Hak dem i foodprocessoren eller minihakkeren til de er helt fint hakket.

    Hvis du anvender minihakker kan det være at du skal hakke dem af et par gange.

  4. Tilsæt persille og hvidløg og hak med.

  5. Tilsæt krydderier og citronsaft og kør med.

  6. Kom kikærtefarsen i en skål og rør æg og rasp i.

  7. Hak rødløget meget fint og bland i.

  8. Varm olien op i en lille gryde.

  9. Form farsen til små kugler, ca på størrelse med en valnød og steg dem et par stykker af gangen i olien. Vend dem undervejs.

  10. Læg de færdige falafler på et stykke køkkenrulle eller andet fedtsugende papir.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *