Bagværk,  Desserter,  Kager

Færøsk lagkage

Man skal ikke dømme en bog på dens omslag! Det samme gør sig gældende med denne kage. Den ser måske ikke ud af meget, men den smager simpelthen himmelsk, og når man først har taget et stykke, er det svært at sige nej til et mere.

Det er en opskrift jeg fik, da jeg for længe længe siden arbejdede i et lille storkøkken som weekendafløser. Allerede der blev det en af mine yndlingsdesserter, men engang jeg havde fået den lavet til nogle middagsgæster fik vi spist os en mavepine til fordi vi ikke kunne stoppe igen, og senere blev min opskrift væk under en flytning. Så jeg har faktisk ikke lavet, eller spist den i en del år efterhånden. Men for nyligt fandt jeg opskriften igen, og har så lavet den et par gange efterfølgende, og den smagte præcis så fantastisk som jeg huskede det 🙂

Færøsk lagkage

Ret Dessert, Kager, lagkage
Forberedelsestid/hævetid: 10 minutter
Tilberedningstid: 25 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 4 æggehvider
  • 1 nib salt
  • 200 g sukker
  • 100 g kokosmel
  • 100 g mørk chokolade groft hakket

Fyld:

  • 2,5 dL piskefløde
  • 2,5 dL creme fraiche
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2-3 syrlige æbler

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æggehviderne helt stive med salten.

  2. Tilsæt sukker lidt efter lidt og pisk med.

  3. Vend forsigtigt kokomel og chokoladen i.

  4. Fordel marengsen på to bageplader beklædt med bagepapir og smør det ud til cirkler med en diameter på ca. 20 cm.

  5. Bag bundende i en forvarmet ovn på 150 grader i ca 25 minutter.

  6. Lad bundende køle en smule af inden de forsigtigt tages af bagepladerne. Det er nemmest at få dem af papiret mens de er en smule lune.

  7. Imens de køler af piskes flødes til flødeskum.

  8. Vend creme fraiche heri og tilsæt vaniljesukker.

  9. Æblerne skylles, befries for kærnehus og stilk og skæres i tern, der røres i flødeskumsblandingen.

  10. Fordel fyldet på den ene af de nu afkølede bunde, og læg dem anden oven på.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering