Kager

“Den du ved nok” kage

“Den du ved nok” er nok det mest tåbelige navn til en kage, hvis du spørger mig, og jeg ved faktisk ikke hvorfor den hedder som den gør. Men ikke desto mindre er det en helt fantastisk kage. Det var dén kage man altid håbede var den man skulle have til klassens time. FredagsKAGEN over dem alle. Chokoladekagens svar på drømmekage … Kort sagt; jeg er fan 🙂

Det var faktisk Oskars idé at vi skulle bage en chokoladekage. Så det skulle vi da selvfølgelig. Opskriften har jeg brugt et utal af gange, men lavede alligevel en lille justering denne gang. Jeg har nemlig læst om flere, der bruger kærnemælk når de laver chokoladekage. Så det skulle afprøves, og det må siges at være en succes.

Oskars kommentar da vi skulle prøvesmage kagen var da også; “Wow, det smager virkelig lækkert, mor. Det kan jeg godt finde ud af”. Ja ja, selvtilliden fejler ikke noget 🙂

Jeg synes at en kage som denne skal være rigtig lækker og snasket og gerne en lille bitte smule klæg. Men hvis du ikke er til det så giver du den bare 5 minutter mere i ovnen.

“Den du ved nok” kage

Ret Kager
Forberedelsestid/hævetid: 10 minutter
Tilberedningstid: 30 minutter
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 225 g sukker
  • 2 æg
  • 225 g mel
  • 1,5 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 3 spsk kakao
  • 1,75 dL kærnemælk
  • 1 nib salt
  • 175 g smør

Glasur:

  • 0,5 dL kaffe
  • 100 g smør
  • 1,5 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æg og sukker helt hvide og luftige.

  2. Bland mel, vaniljesukker, bagepulver og kakao i en skål og sigt det ned i ægge-sukkeblandingen.

  3. Tilsæt salt og kærnemælken og vend det sammen.

  4. Tilsidst tilsættes smøren og vendes i.

  5. En bradepande eller ildfastfad på ca 20-30 cm smøres god og dejen kommes heri.

  6. Bag kagen ved 180 grader i 20-25 minutter.

  7. Imens kagen bager røres alle ingredienser til glasuren.

  8. Når kagen er bagt færdig kommes glasuren på, og kagen bages i yderligere 5 minutter.

  9. Lad kagen køle godt af inden den serveres

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *