Bagværk,  Hovedretter

Den bedste pizzadej

Vi elsker pizza herhjemme og laver det relativt ofte. Det er også gået hen og blevet en af Oskars livretter. Vi har også efterhånden haft rig mulighed for at tilpasse vores opskrift på pizzadej, så den er helt perfekt og lige som vi kan lide den. Lækker luftig men samtidig sprød i skorpen.

Top den med dit yndlingsfyld eller se inspiration længere nede.

Den bedste pizzadej

Ret aftensmad, Hovedret
Tilberedningstid: 15 minutter
Hævetid 1 time
Portionsstørrelse 4 pizza’er
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 12 g gær
  • 2,5 dL vand
  • 1 tsk sukker
  • 125 g durum semolinamel
  • 250 g tipo 00 mel
  • 1 spsk oliven olie
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæren i vandet.

  2. Tilsæt sukker og durum mel og rør godt.

  3. Tilsæt oliven olie og rør igen.

  4. Tilsæt Tipo 00, sammen med salt lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem.

  5. Lad dejen hæve på køl i minimum 1 time.

  6. Del dejen i fire og rul dem ud til passende størrelse.

  7. Kom dit yndlingsfyld på og bag, gerne på en pizzasten, ved 230 grader i 12-15 minutter til pizzaen er sprød og gylden i kanten.

Hvid pizza med kartoffel, mozeralla, parmaskinke og artiskok
Hvid pizza med mozerella, bacon, cherrytomater dryppet med balsamico og parmasanost

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering