Bagværk

Citronsnegle

Ikke at der er noget galt med de klassiske kanelsnegle, men nogen gange er det bare rart med lidt adspredelse, og da jeg den anden dag havde forsøgt mig med at lave lemon-lime curd, skulle jeg jo ligesom afprøve den i et eller andet. Det blev så i disse super lækre citronsnegle, der er en lækker bløddej fyldt med revet marcipan og lemon-lime curd og tilsidst pyntet med blå birkes. For citron og birkes kan altså bare et eller andet helt fantastisk sammen.

Jeg kan slet ikke få armene ned over hvor utroligt lækre de blev. Vi elsker smagen af citron herhjemme så det her er simpelthen bare virkelig kreds for smagsløgene. Det er bare en lækker snegl fyldt med cremet citronfromage – what’s not to like?

Opskriften på lemon-lime curd finder I lige her

Resten af opskriften på disse herligheder finder I lige herunder.

Citronsnegle

Holdbarhed: 3-4 dage

Kan fryses

Ret Bagværk
Tilberedningstid: 14 minutter
Hævetid: 1 time 20 minutter
Samlet tid: 2 timer
Portionsstørrelse 16 stykker
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

Dejen:

  • 2,5 dL mælk
  • 50 g smør
  • 25 g gær
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk salt
  • 400-450 g hvedemel

Fyld:

  • portion lemon-lime curd find opskriften på min side
  • 75 g maricpan
  • blå birkes

Fremgangsmåde:

Dejen:

  1. Lun mælken til den er lillefingervarm.

  2. Smelt smørret, der er skåret i små tern, i den lune mælk.

  3. Opløs gæren heri.

  4. Tilsæt sukker og kardemomme og rør til sukkeret er opløst.

  5. Tilsæt salt og hvedemelet lidt efter lidt og ælt dejen rigtig godt igennem til den er helt glat og smidig.

  6. Den må gerne klistre let til fingrene med stadig slippe bordet eller røreskålen.

  7. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.

  8. Rul dejen ud til et stort rektangel.

  9. Fordel først lemon-lime curd på dejen.

  10. Riv marcipanen og fordel den over dejen.

  11. Rul dejen stramt sammen til en lang pølse.

  12. Skær evt. de to ender af hvor der ikke er så meget fyld.

  13. Skær det resterende i 16 stykker. Jeg plejer at bruge tandtråd til at "skære" med. Kom tandtråden under dejen og stram derefter til over dejen. På den måde får man de pæneste runde skiver.

  14. Læg sneglene, med den yderste snip foldet under selve sneglen, på en bageplade med bagepapir.

  15. Lad sneglene efterhæve i 20 minutter.

  16. Drys med lidt birkes.

  17. Bag sneglene ved 180 grader varmluft i 14-15 minutter til de er gyldne i kanten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *