Kager

Citron- og ingefærsmåkager

Jeg havde for et stykke tid siden købt mig en super fin præge-kagerulle, med snefnug, som jeg har glædet mig helt vildt til at få afprøvet, og var ikke helt sikker på, at jeg kunne vente helt til jul. Jeg har samtidig leget lidt med tanken om at lave småkager med appelsin og ingefær. Det kunne jo passende kombineres.

MEN … da jeg var nede og handle havde de ingen økologiske appelsiner, så jeg måtte “nøjes” med citroner. Citron og ingefær er også altid en god kombi.

Jeg har prøvet at lave småkagerne med frisk ingefær, for jeg tænker at det er mere intens i smagen.

Når dejen skulle kunne rulles ud, stikkes ud med forme og skulle kunne holde prægningen jeg laver med kagerullen, har jeg lavet selve dejen ud fra en grundopskrift på børnesmåkager, som jeg engang fik da jeg arbejdede i en vuggestue. Den kan holde til at man ruller den ud igen og igen og er bare super nem at arbejde med. Så den kan varmt anbefales hvis man har de mindste med i køkkenet.

Vi var meget spændte da vi satte bagepladerne ind i ovnen og de skulle bages, om de nu også beholdte den flotte form og mønster på toppen, og det gjorde de 🙂 SUCCES! 🙂 … så nu skal der vist flere af disse kageruller på ønskelisten til jul 😉

Citron- og ingefærsmåkager

Forberedelsestid/hævetid: 1 time
Tilberedningstid: 8 minutter
Samlet tid: 2 timer
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

 • 275 g hvedemel
 • 125 g koldt smør
 • 125 g sukker
 • 1 tsk vaniljesukker
 • revet skal fra 1 økologisk citron
 • 1-1,5 spsk revet ingefær
 • 1 æg
 • 1 spsk glukosesirup

Fremgangsmåde:

 1. Hvedemel og smør i små tern kommes i en skål og nuldres til det ligner revet ost. Man kan også sagtens køre dejen på en køkkenmaskine.

 2. Sukker, vanilje, citronskal og ingefær blandes i.

 3. Tilsæt æg og glukosesirup og saml dejen hurtigt.

 4. Hvis du røre dejen på maskine, kan det være en god ide lige at ælte den kort igennem med hænderne til sidst. Så har man en bedre fornemmelse af dejens konsistens.

 5. Lad dejen hvile på køl i minimum 1 time, men gerne længere.

 6. Tag dejen ud af køleskabet lidt før den skal bruges, og ælt den igennem igen, inden den rulles ud og stikkes ud med udstiksforme.

  Når jeg ruller dejen ud har jeg et super smart bageunderlag og jeg drysser mel på bordet og kagerullen. Så slipper man for at dejen hænger fast.

 7. Småkagerne bages ved 180 grader i ca. 8 minutter. Husk at holde godt øje med dem da alle ovne varmer forskelligt og bagetiden også kan variere alt efter størrelsen på kagerne.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering