
Chokoladeskildpaddemousse
Det her er altså bare en dessert, der virkelig bare smager SÅ godt. Hvis man kan lide chokoladeskildpadder, vil man med garanti ELSKE denne chokolademousse. Den smager jo af disse lækre chokolader og er bare helt let, fløjlsblød og smelter på tungen. Det er bestemt ikke en slankedessert – overhovedet! Men engang imellem må man altså godt forkæle sig selv og sine smagsløg lidt.
Chokoladeskildpaddemousse
Ingredienser:
- 112 g chokoladeskildpadder evt. ekstra til pynt
- 1,5 blad husblas
- 3 æggeblommer gerne pasturiseret
- 1 spsk sukker
- 2 dL piskefløde
Fremgangsmåde:
-
Læg husblassen i blød i koldt vand
-
Smelt chokoladerne langsomt over vandbad. Vær forsigtig med at der ikke kommer vand i chokoladen da den ellers vil blive grynet.
-
Pisk æggeblommer og sukker hvide og luftige.
-
Pisk fløden til en let skum.
-
Bland chokoladen i æggemassen lidt efter lidt.
-
Vrid vandet af husblassen
Kom derefter en smule af chokolade- og æggemassen i skålen igen og smelt husblassen heri, over vandbadet.
-
Når husblassen er smeltet tages skålen af vandbadet. Kom lidt mere af chokolade- og æggemassen heri, og vend derefter massen med husblassen i skålen med chokolade- og æggemassen.
Dette gøres for at husblassen ikke får et "temperaturchock" og på den måde undgår man at den klumper og giver "vingummi" i moussen.
-
Vend til sidst flødeskummen i chokolade- og æggemassen.
-
Anret i fire portionsglas og stil dem på køl i minimum tre timer inden servering.
-
Pynt evt. med hakkede chokoladeskildpadder eller bare almindelig mørk chokolade.