Kager

Chokolade-chili småkager

Det er nok ikke gået nogens næser forbi, at det er Valentinsdag i morgen. En dag vi faktisk ikke plejer at gøre det store ud af herhjemme. Efter min mening er der 365 dage på året hvor man kan fortælle at man elsker hinanden og gøre noget sødt for andre mennesker.

Alligevel har jeg været henne og bage disse lækre chokolade-chili småkager til min søde mand og søn … og ikke kun fordi jeg skulle have lidt at lægge her på bloggen 😉

Chokolade-chili småkager

Tilberedningstid: 8 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 50 stk

Ingredienser:

  • 230 g smør
  • 200 g sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk vaniljepulver eller korn fra en vaniljestang
  • 2 tsk bagepulver
  • 400 g mel
  • 2 spsk ægte kakao
  • 0,5 – 1 tsk tørret, knust chili Alt efter hvor stærk du vil have dem

Fremgangsmåde:

  1. Det bløde smør og sukker røres med en håndmixer eller på røremaskine.

  2. Tilsæt ægget og rør kort.

  3. Mel, vaniljepulver og bagepulver blandes i en anden skål og sigtes i smør, sukker og æggemassen.

  4. Ælt dejen grundigt til den er smidig.

  5. Del dejen i to og i den ene halvdel tilsættes kakao og chili.

  6. De to deje rulles ud til ca. 0,5 cm tykkelse og stikkes ud med en udstiksform. Med en lille hjerteudstiksform stikkes midten ud og der byttes rundt på dejen fra den henholdsvis mørke og lyse dej.

  7. Småkagerne lægges på en bageplade og bages ved 180 grader i 8-10 minutter.

Jeg skal gerne indrømme, at det er et frygteligt arbejde at stå at pille dej op fra midten af småkagen og komme den over i den anden.

Jeg har brugt en gammel smørkniv med lidt spids til at tage hjerterne op med, så det ikke blev alt for deforme, og jeg har brugt en gammeldags, fleksibel palet til at flytte småkagerne med. Hvis der er alt for varmt i køkkenet, og det bliver der hurtigt i mit lille køkken lige så snart at der er gang i ovnen, bliver dejen let meget blød. Derfor kan jeg anbefale at have et vindue åbent 😉

Hvis man helt opgiver pillearbejdet med at lave hjerter kan man sagtens rulle de to deje ud, lægge dem oven på hinanden, rulle dem sammen og skære dem ud i skiver. Så kommer der et flot spiralmønster i, som giver den samme fine effekt af de to farver og smage.

2 Comments

  • Lene

    Hej Pernille

    Tror du har glemt at skrive hvor meget mel, der skal i 🙂

    Glæder mig til at smage dem, prøvede mig frem, med melet 😉 De er i ovnen nu….

    Hilsen Lene

    • millingsmad

      Hej Lene

      Ja, det er da vist gået lidt for hurtigt da jeg skulle skrive denne opskrift ind. Det har jeg fået rettet til nu. Godt at du fik prøvet dig frem, og håber at resultatet blev godt 🙂
      Tak for dit skarpe øje 🙂

      Hilsen Pernille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *