Hovedretter

Chili con carne

Vi får hørt en masse musik og danset meget rundt lige for tiden på grund af “lock down”. Oskars nye yndlingssang er Hr. Skægs C-sang fra skæg med bogstaver, der handler om Chimpansen Arne, der laver Chili con carne. (Kan anbefale at høre den for den er faktisk ganske sjov).

Så nu skulle vi altså have chili con carne så Oskar kunne prøve at smage det. Så kunne jeg også passende afprøve min nye, lækre Le Creuset gryde <3

Denne chili con carne er meget mild og ikke særlig stærk i smagen, da vi alle skulle kunne spise den. Så hvis I ønsker en stærkere udgave, så er det bare at fyre en masse ekstra chili og krydderier i 🙂

Chili Con Carne

Ret Hovedret
Forberedelsestid/hævetid: 15 minutter
Tilberedningstid: 3 timer
Samlet tid: 3 timer 30 minutter
Portionsstørrelse 5
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 2 løg
  • lidt smør og olie
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 dåser flåede, hakkede tomater
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • 0,5 tsk cayennepeber
  • 1 frisk chili eller 0,5 tsk chiliflager
  • 1 spsk ægte kakao
  • 1-2 dåse røde Kidney bønner
  • salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Skræl og hak løgene og svits dem let i lidt smør og olie.

  2. Skræl og pres hvidløgene der tilsættes og svitser med.

  3. Tilsæt det hakkede oksekød og brun det godt af.

  4. Tilsæt de flåede, hakkede tomater samt, spidskommen, paprika, cayennepeber, chili, salt og peber samt kakao.

  5. Lad det hele småsimre i minimum 30 minutter men gerne et par timer.

  6. Ca. 20 minutter før servering skæres peberfrugten i tern og tilsættes i gryden.

  7. Lagen fra bønnerne hældes fra og bønnerne skylles grundigt og tilsættes ligeledes i gryden.

  8. Smag evt til med salt, peber og andre krydderier.

  9. Server med ris, lækkert groft brød og en god salat.

Opskriftsnoter:

Denne Chili con carne er en meget mild udgave da den skal være børnevenlig, hvis man ønsker en stærkere udgave kan man tilføje mere chili og cayennepeber efter ønske.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *