Hovedretter,  Salater

Cæsarsalat

En af familiens yndlingssalater er den lækre og skønne cæsarsalat. Den smager bare så godt og er dejlig fyldig og mættende, selvom den er helt simpel.

Jeg har lavet mine egne små justeringer så den er lige som jeg kan lide den. F.eks har jeg tilføjet avocado, da jeg elsker avocado, det passer perfekt sammen med denne salat og gør den endnu mere fyldig og mætter bedre.

Normalt vil man bruge romainesalat, men det har nu altså ikke den store betydning. Du kan brug lige den salat du bedst kan lide. Jeg har i denne brugt en blanding af hjertesalat og ruccula.

Jeg laver brødcroutoner af rugbrød, men man kan selvfølgelig bruge andet brød også.

Normalt skal der ansjoser i dressingen til denne salat, hvilket giver en fantastisk smag, men man bruger sjældent mere end et par stykker og så har vi stået tilbage med en dåsefuld ansjoser som vi ikke når at få brugt. Så jeg er i stedet begyndt at bruge fiskesauce i stedet, hvilket også giver den der fantastiske smag som er kendetegnende ved cæsar-dressingen.

Dagen efter vi havde fået denne salat spiste jeg rester til frokost. Vi havde også lige nogle syltede rødløg i køleskabet som jeg tilføjede til … og mums, det var virkelig lækkert sammen med. Jeg tror det bliver et fast element i denne salat hos os fremover.

Cæsarsalat

Portionsstørrelse 4 personer
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 450 g kyllingebryst
  • 150 g bacon i skiver
  • 1 hjertesalathoved
  • 2-3 håndfulde feldsalat
  • 1 avocado
  • 2-3 skiver rugbrød
  • oliven olie
  • parmasanost

Dressing:

  • 2 spsk creme fraiche 18%
  • 2 spsk mayonaise
  • 0,25 tsk dijonsennep
  • 1-1,5 spsk fiskesauce
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • 2-3 spsk revet parmasanost

Fremgangsmåde:

  1. Steg kyllingen og krydder den med salt, peber og evt. paprika og rosmarin. Skær den efterfølgende ud i skiver.

  2. Steg Baconen sprød.

  3. Pensel skiver af rugbrød med lidt oliven olie og drys lidt flagesalt over og rist dem enten på en tør pande eller i ovnen. Skær dem efterfølgende i tern.

  4. Skyl og snit salaten groft.

  5. Skær avocadoen i tern.

  6. Rør alle ingredienserne sammen til dressingen.

  7. Anret salat og avocado i enten portionsskåle eller ét stort fad. Kom kyllingeskiver, bacon og brødcroutoner over. Slut af med at rive lidt pamasanost over.

  8. Server med dressingen til.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering