Bagværk

Burgerboller

Prikken over i’et til lækre hjemmelavede burger, er jo selvfølgelig hjemmebagte boller.

Jeg har brugt denne opskrift i mange år efterhånden, for jeg synes, at det er de lækreste bløde burgerboller, der har en rigtig god krumme.

Opskriften er helt simpel, uden en masse forskellige ingredienser. Jeg synes at der ikke behøver være en masse smag i en burgerboller, men derimod at den har en god konsistens. Så kan man bruge præcis det fyld man har lyst til, med masser af smag.

Burgerboller

Hævetid: 1 time 20 minutter
Tilberedningstid: 18 minutter
Antal 12 styk

Ingredienser:

  • 25 g gær
  • 5 dL vand
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 50 g groft rugmel
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 650 g hvedemel
  • æg til pensling
  • sesamfrø til topping

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæren i vandet. Tilsæt sukker og salt og rør godt.

  2. Tilsæt rugmel og fuldkornshvedemel og rør igen,

  3. Tilsæt til sidst hvedemelet lidt efter lidt og ælt godt.

  4. Lad dejen hæve 1 time.

  5. Ælt dejen igennem og form den til 12 boller, der rulles en smule flade. Læg dem på en bageplade og lad dem efterhæve i 20 minutter.

  6. Pensel dem med æg og drys med sesamfrø.

  7. De bages ved 180 grader i 17-18 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *