Hovedretter

Burger med oksemørbrad, pesto og løgkompot

Vi havde på et tidspunkt købt en rigtig lækker oksemørbrad som var kommet i fryseren, og nu skulle den altså bruges så vi kunne få tømt lidt ud i fryseren. Vi skal nemlig (forhåbentlig snart) have lavet nyt køkken. (Alt er nemlig sat lidt på stand by på grund af den Corona og lock down).

Men manden synes altså vi skulle have rigtig lækker og hygge-lørdagsmad. Så han ville gerne sous vide mørbraden og lave lækre burgere ud af det. Det kunne jeg jo ikke rigtig sige nej til 😉

Det var dog egentlig meningen at jeg skulle have bagt nogle gode rustikke burgerboller til, men med to små børn i huset er sådanne ting ikke altid en realitet 🙂 Så vi måtte nøjes med købe-burgerboller, øv!

Hvis du mangler en god opskrift på pesto har jeg en lige her 🙂

Burger med oksemørbrad, pesto og løgkompot

Udstyr:

– Sous vide stav eller kar

– Vakuumpakker

Ret Hovedret
Tilberedningstid: 2 timer
Samlet tid: 3 timer
Antal: 4 personer
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

Mørbrad

  • 700 g oskemørbrad
  • lidt smør og olie
  • hvidløg
  • salt og peber

Løgkompot:

  • 3 stk løg 2 rødløg og to zittauerløg
  • lidt olie og smør
  • 4 spsk balsamicoeddike
  • 2 tsk honning
  • 0,5 dL oksefond
  • salt og peber

Andet:

  • pesto
  • feldsalat
  • burgerboller

Fremgangsmåde:

Mørbrad

  1. Puds mørbraden af.

  2. Brun den af i lidt smør og olie – men ikke så meget at den bliver tilbedredt. (Dette gøres for at starte maillard-reaktionen)

  3. Lad den køle godt af inden den vacuumpakkes.

  4. Kom mørbraden i karet og sous vide den i 2 timer ved 56 grader.

  5. Når den er færdigtilberedt tages den ud af vakkuumpakningen, duppes tør og brunes hurtigt af på en meget varm pande i lidt smør og med lidt hvidløg på panden.

  6. Skær kødet i passende skiver.

Løgkompot:

  1. Skær løgene i små både.

  2. Sauter løgene i lidt smør og olie.

  3. Tilsæt balsamico, honning og fond og lad det småsimre til væden er kogt lidt ind.

  4. Server burgeren med pesto og en lækker grøn salat. F.eks feldsalat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *