Kager

Brownies

Der er nu altså bare et eller andet over sådan en lækker, snasket og tung chokoladekage som en brownie er. Jeg har de sidste par uger bare haft SÅ meget lyst til Brownies og så blev jeg jo altså nødt til at bage nogen. (ja, man er vel gravid). Vi kunne jo heller ikke sidde og se “Den store bagedyst” uden at skulle spise kage 🙂

Da det er en meget tung kage, synes jeg den passer bedst som en del af en dessert. Jeg ville f.eks servere den med vaniljeis og frisk frugt, eller bare frugt for sig selv, så det ikke bliver så sødt i sødt.

Lige denne kage har jeg bagt uden nødder, da den også skulle bruges til brunch for mødregruppen dagen efter, men ellers smager den også helt fantastisk med hasselnødder, valnødder og den type nødder man ønsker.

Da brownies er en lidt klæg kage, holder den sig lækker og saftig i et par dage … hvis den altså ikke er spist inden 😉

Brownies

Tilberedningstid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter

Ingredienser:

  • 100 g smør
  • 3 dL sukker
  • 1 knsp salt
  • 1,5 dL hvedemel
  • 4 spsk kakao
  • 2 tsk vaniljesukker
  • evt. 100 g nødder hasselnødder, valnødder eller lign.
  • evt. rasp til bagningen

Fremgangsmåde:

  1. Smelt smørret og lad det køle af.

  2. Pisk æg og sukker lette og luftige.

  3. Bland de tørre ingredienser og sigt det i æggemassen og vend det forsigtigt i.

  4. Til sidst tilsættes det smeltede smør.

  5. Smør en bradepande/ildfastfad på ca 20×30 cm og drys med rasp over. Det gør, at kagen ikke så nemt brænder fast.

  6. Kom dejen i formen og bag ved 175 grader almindelig ovn i ca. 30 minutter.

  7. Kagen skal være klæg inden i, men ikke flydende.

  8. Lad kagen køle af inden den skæres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *