Hovedretter,  Supper

Broccolisuppe

Den her suppe er nok en af dem, der kommer til at dele vandende. Det gjorde den i hvert fald hjemme hos os. Ungerne og jeg var vilde med den. Men min kære mand, der ellers ikke er en kræsenpind, var ikke særlig begejstret for den.

Men hvis du kan lide suppe og hvis du kan lide broccoli, så synes jeg helt bestemt at du skal give den et forsøg 🙂

Broccolisuppe

Ret aftensmad, Suppe
Samlet tid: 1 time
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

Suppen:

  • 1 spsk olie
  • 1 tsk smør
  • 1 tsk karry
  • 2 løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 porre
  • 300 g kartofler
  • 600 g broccoli
  • 1 L hønsebouillon
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 2,5 dL fløde
  • 0,5 tsk cayennepeber
  • salt og peber

Topping:

  • 1 granatæble
  • 1 æble
  • 4 forårsløg
  • 200 g røget bacon

Fremgangsmåde:

Suppen:

  1. Varm olie og smør op i en gryde.

  2. Tilsæt karry og svits den let.

  3. Hak løg og hvidløg, og skær porren i tynde skiver. Sauter dem let i smør og olie.

  4. Skræl kartoflerne og skær dem i tern og kom dem i gryden.

  5. Skyl broccoli grundigt og skær i mindre stykker og kom det ligeledes i gryden.

  6. Kom hønsebouillionen på og lad det hele småkoge indtil kartoflerne og broccolien er kogt møre. ca. 30-45 minutter.

  7. Imens skæres baconen i tern og steges sprød på en pande.

  8. Skyl æblet og befri det for kærnehus og skær det i tern.

  9. Befri kernerne fra granatæblet.

  10. Skyl forårsløg og skær dem i skiver og bland dem i en skål sammen med æble og granatæblekernerne.

  11. Når kartofler og broccoli er møre blendes suppen med en stavblender til det en helt ensartet konsistens.

  12. Tilsæt fløden og lad det småkoge i 5 minutter.

  13. Smag suppen til med æblecidereddike, cayennepeber, salt og peber.

  14. Server suppen med æble/granatæbleblandingen samt de sprødstegte bacontern, og evt. lækkert groft brød.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering