Salater

Broccolisalat

Broccolisalat er efterhånden ved at være en rigtig klassiker, og ikke uden grund, for det smager virkelig godt.

Jeg har lavet den i mange forskellige varianter, men her får I opskriften på den helt klassiske udgave.

Broccolisalat

Samlet tid: 30 minutter

Ingredienser:

  • 300 g røget bacon i tern
  • 2 broccolihoveder
  • 2 rødløg
  • 1 dL solsikkekerner
  • 1 dL rosiner
  • 3 dL creme fraiche 18 %
  • 0,5 dL sukker
  • æblecidereddike
  • peber

Fremgangsmåde:

  1. Steg baconen sprød på panden og læg den på fedtsugende papir.

  2. Skær broccolien i små buketter og stokken skæres i tern. Kom den i et dørslag og overhæld med kogende vand og lad dryppe godt af inden den skal bruges.

  3. Bland creme fraiche med sukker og smag til med eddike og peber.

  4. Hak løgene fint og kom dem i creme fraiche-blandingen.

  5. Kom ligeledes rosiner og solsikkekerner i.

  6. Bland broccolien i og bland det hele godt.

  7. Lad gerne broccolisalaten stå på køl i minimum en time inden den skal serveres.

  8. Drys de sprøde bacontern over inden servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *