Bagværk,  Hovedretter

Brioche burgerbulle

Der er nu altså bare ikke noget som hjemmelavede burgere, især med en god hjemmelavet burgerbolle til.

Her får I min opskrift på de lækre og luftige Brioche boller.

Brioche burgerboller

Ret Bagværk
Tilberedningstid: 10 minutter
hævetid 2 timer 45 minutter
Samlet tid: 3 timer
Portionsstørrelse 12
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 25 g gær
  • 3 dL mælk
  • 25 g rørsukker
  • 1,5 tsk salt
  • 3 æg
  • 150 g smør
  • æg til pensling
  • sesamfrø
  • 700-800 g hvedemel

Fremgangsmåde:

  1. Lun mælken op til ca 35 grader.

  2. Opløs gæren heri.

  3. Tilsæt sukker og rør godt til sukkeret er opløst.

  4. Tilsæt salt, æg og smør i små tern og rør igen godt.

  5. Tilsæt melet lidt efter lidt mens dejen æltes godt igennem.

  6. Lad dejen hæve et lunt sted i 1,5 – 2 timer.

  7. Ælt dejen igennem igen og form den til 12 boller, og læg dem på en bageplade.

  8. Lad dem efterhæve i 45 minutter.

  9. Pensel bollerne med et sammenpisket æg og drys med sesamfrø.

  10. Bag bollerne i en forvarmet ovn på 200 grader i 10 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *