Dip og dressinger,  Tilbehør

Brændenældepesto

Pesto er bare en af de der skønne alsidige dressinger, som jeg elsker at lave selv. Man kan lave den på et utal af måder. Her er den i en skøn udgave med brændenælde.

Vi har rigtig mange brændenælder på den anden side af vores hæk, og vi har bevidst valgt ikke at fjerne dem. Måske til gene for vores naboer da vi bor i et villakvarter. Men brændenælder smager super godt, er smækfyldte med masser af vitaminer og mineraler, og så er de vigtige for vores natur, især sommerfugle er afhængige af brændenælder, da det er her de lægger deres æg.

Jeg kan selvfølgelig anbefale at man lige tager en gummihandske på inden man begynder at samle de velsmagende men stikkende planter. Du skal også lige være OBS på at det er de friske, lysegrønne topskud du samler.

Brændenældepesto

Udstyr: minihakker eller blender

Holdbarhed: på køl i 1-2 uger

Ret Dip og dressinger
Samlet tid: 20 minutter
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 6-8 håndfulde friske brændenældetopskud
  • 40 g mandler
  • 35 g parmesanost
  • 1-2 fed hvidløg
  • 3-4 spsk smagsneutral olie
  • 1 spsk god oliven olie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

  1. De friske brændenældeblade overhældes med rigeligt kogende vand og skylles derefter med koldt vand.

    Ved at overhælde brændenælderne med kogende vand undgår man at de brænder.

  2. Pres så meget vand ud af dem som muligt og dyp dem tørre med et stykke køkkenrulle

  3. Rist mandlerne af på en tør pande i et par minutter.

  4. Hak mandlerne til fint mel i en blender eller minihakker.

  5. Kom de resterende ingredienser i minihakkeren og blend med til en ensartet masse.

  6. Smag til med lidt salt og friskkværnet peber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *