Marmelade, saft og gelé

Blommemarmelade med vanilje

En ting jeg er begyndt, at lave fast hvert år, så er det blommemarmelade. Jeg synes at det er en skøn marmelade, der ikke er for sød. Det kommer selvfølgelig helt an på hvilken sort af blommer man anvender.

I år har Oskar og jeg været en tur forbi Lindved frugt, der ligger ikke så langt fra hvor vi bor. De har pluk selv frugt til ganske fornuftig pris, og har masser af sorter af både æbler, pærer og blommer. Så det er bare med at holde øje med hvornår de forskellige sorter er modne og salgsklare, hvis man går efter en bestemt. Men i år skulle vi prøve noget nyt, så vi kom hjem med den flotte grønne Reine Claude og de små, blå Opal.

Jeg har aldrig prøvet, at lave marmelade af grønne blommer før, så det skulle jo afprøves. Jeg synes den grønne blomme har en let syrlig smag, hvilket jeg rigtig godt kan lide ved en marmelade, så jeg har ikke tilføjet mere sukker end normalt, for at bevare den gode, syrlige smag, der f.eks. passer fantastisk til en gang havregrødsklatkager <3

Blommemarmelade med vanilje

ca. 1,5 L

Tilberedningstid: 15 minutter
Samlet tid: 45 minutter

Ingredienser:

  • 1 kg blommer i renset vægt
  • 0,5 dL vand
  • 300 g sukker + 1 spsk ekstra
  • 0,5 stang vanilje
  • 2 tsk rød melatin

Fremgangsmåde:

  1. Skyl blommerne godt, befri dem fra sten og skær dem i mindre stykker.

  2. Blommerne kommes i en gryde sammen med vand, sukker vaniljekorn samt stangen.

  3. Lad marmeladen småkoge i 15-20 minutter til frugten er kogt ud. Personligt synes jeg godt at der må være lidt klumper i, men ikke for meget, så jeg giver den altid en tur med en grønsagsmoser.

  4. Tag vaniljestangen op.

  5. Skum marmeladen godt af. Det vil sige, at fjerne det skum, der lægger sig på toppen.

  6. Bland melatin med 1 spsk sukker og drys det i marmeladen under omrøring.

  7. Test om marmeladen har den rette konsistens ved at komme et par dråber på en teske og lade køle af. Hvis man ikke synes den er fast nok skal man blande lidt ekstra melatin og sukker, der drysses i. Her må man prøve sig lidt frem.

  8. Den varme marmelade kommes på skollede og atamonskyllede glas og lukkes til med det samme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *