Marmelade, saft og gelé

Blommemarmelade med muskatnød

Der blev sørme lige til en portion blommemarmelade mere af de blommer vi var ude og hente den anden dag. Denne blev bare lavet af de lækre, små Opal blommer hvor jeg har tilføjet revet muskatnød. Det giver en mere varm og krydret smag, der er helt perfekt til efteråret og vinteren når man rigtig skal hygge med hjemmelavede vafler eller æbleskiver.

Blommemarmelade med muskatnød

Ca. 1,5 L.

Tilberedningstid: 15 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 1 kg blommer i renset vægt
  • 300 g sukker + en ekstra til at blande i Melatin
  • 0,5 dL vand
  • 0,5 vaniljestang
  • revet muskatnød
  • 2 tsk rød Melatin

Fremgangsmåde:

  1. Skyl blommerne grundigt, befri dem fra stenene og skær dem i mindre stykker.

  2. De kommes i en gryde sammen med vand, vanilje og revet muskatnød (her må I prøve jer lidt frem hvor meget i synes der skal i)

  3. Lad det hele småkoge i 15-20 minutter til blommerne er kogt ud.

  4. Giv marmeladen en tur med en grøntsagsmoser hvis man gerne vil undgå for mange klumper.

  5. Skum marmeladen godt af.

  6. Rød Melatin blandes med 1 spsk sukker og drysses i marmeladen under omrøring.

  7. Test om marmeladen har den rette konsistens ved at komme lidt på en teske og lad køl af.

  8. Den kommes på skollede og atamonskyllede glas og lukkes til med det samme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *