
Bløde og svampede squashboller
Jeg elsker at bage! Det er nærmest helt terapi for mig at komme i køkkenet og bage en gang lækre boller. Det kan jeg virkelig blive i godt humør af. Især når duften af nybagt breder sig i hele huset 🙂
Oven på den, efterhånden meget lange periode med regn, blæst, gråt og kedeligt vejr, havde jeg i dag bare brug for lige at komme en tur i køkkenet og bage. Så det blev til disse lækre, bløde og svampede squashboller. Mums, så har vi morgenbrød til hele weekenden, og det er jo ikke af vejen <3
Jeg pensler ofte bagværk med kaffe – det giver en flot og gylden overflade
Der er nu ikke noget som lune, nybagte boller med smør
Squashboller
Ingredienser:
- 25 g gær
- 2 dL lunkent vand
- 1 dL A38 tykmælk, yoghurt eller lignende
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk kardemomme
- 25 g smør
- 1 æg
- 200 g groftrevet squash
- 75 g fuldkornshvedemel
- 75 g groft rugmel
- 75 g hørfrø
- 500-600 g hvedemel
Fremgangsmåde:
-
Opløs gæren i vandet.
-
Tilsæt A38, sukker, salt og kardemomme og rør godt.
-
Tilsæt smør, æg og den groft revet squash. Hvis du håndælter kan du med fordel smelte smørret. Hvis du kører det på køkkenmaskine er det nok bare at skære det i små tern.
-
Tilsæt først de to grove typer mel, samt hørfrø og derefter hvedemel lidt efter lidt.
-
Ælt dejen godt igennem. Den må gerne være lidt klistret.
-
Stil dejen til hævning i 1 time.
-
Form dejen til 12 boller og læg dem på en bageplade med bagepapir.
-
Lad bollerne efterhæve i 20 minutter.
-
De pensles med kaffe inden de bages i en forvarmet ovn på 180 grader i 16-18 minutter.
2 Comments
Jane
Det er bare altid lidt nemmere hvis ingredienslisten passer med det der står i beskrivelsen af hvordan man gør!!!
millingsmad
Det har du da fuldstændig ret i. Der var smuttet et æg i ingredienslisten. Det er rettet til nu. Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det.
Med venlig hilsen Pernille