Bagværk

Bløde og svampede squashboller

Jeg elsker at bage! Det er nærmest helt terapi for mig at komme i køkkenet og bage en gang lækre boller. Det kan jeg virkelig blive i godt humør af. Især når duften af nybagt breder sig i hele huset 🙂

Oven på den, efterhånden meget lange periode med regn, blæst, gråt og kedeligt vejr, havde jeg i dag bare brug for lige at komme en tur i køkkenet og bage. Så det blev til disse lækre, bløde og svampede squashboller. Mums, så har vi morgenbrød til hele weekenden, og det er jo ikke af vejen <3

Squashboller

Forberedelsestid/hævetid: 1 time 20 minutter
Tilberedningstid: 16 minutter
Antal: 12 store boller
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 25 g gær
  • 2 dL lunkent vand
  • 1 dL A38 tykmælk, yoghurt eller lignende
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 25 g smør
  • 200 g groftrevet squash
  • 75 g fuldkornshvedemel
  • 75 g groft rugmel
  • 75 g hørfrø
  • 500-600 g hvedemel

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæren i vandet.

  2. Tilsæt A38, sukker, salt og kardemomme og rør godt.

  3. Tilsæt smør, æg og den groft revet squash. Hvis du håndælter kan du med fordel smelte smørret. Hvis du kører det på køkkenmaskine er det nok bare at skære det i små tern.

  4. Tilsæt først de to grove typer mel og derefter hvedemel lidt efter lidt.

  5. Ælt dejen godt igennem. Den må gerne være lidt klistret.

  6. Stil dejen til hævning i 1 time.

  7. Form dejen til 12 boller og læg dem på en bageplade med bagepapir.

  8. Lad bollerne efterhæve i 20 minutter.

  9. De pensles med kaffe inden de bages i en forvarmet ovn på 180 grader i 16-18 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *