Kager

Blåbærmuffins med hvid chokolade

Til Oskars fødselsdag havde han selv valgt at der skulle være pirattema, så vi havde været henne og bage lækre blåbærmuffins med hvid chokolade, der blev pyntet med piratflag og “juveler”.

Blåbærmuffins med hvid chokolade

Ret Bagværk, Kager
Tilberedningstid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 12 stk
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • revet skal fra 1 usprøjtet appelsin
  • 0,25 tsk salt
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 200 g hvedemel
  • 0,5 dL mælk
  • 125 g blåbær evt. fra frost
  • 100 g hvid chokolade

Fremgangsmåde:

  1. Pisk smør og sukker luftigt.

  2. Tilsæt æggene et efter et og pisk godt imellem hver, så massen bliver rigtig luftig.

  3. Tilsæt vanilje og appelsinskal og pisk igen.

  4. Bland mel, salt og bagepulver i en anden skål.

  5. Melblandingen sigtes i æggemassen lidt efter lidt og vendes forsigtigt i, tilsæt samtidig lidt mælk af gangen, der ligeledes vendes forsigt i.

  6. Hak chokoladen og vend den i dejen og til sidst vendes blåbær hurtigt i, så de ikke når at afgive for meget farve.

  7. Fordel dejen i 12 muffinforme og bag dem ved 200 grader i 18- 20 minutter, til de er gennembagte.

  8. Lad muffins'ne køle helt af inden de pyntes med f.eks hvid glassur og krymmel.

2 Comments

    • millingsmad

      Hej Linda

      Jeg er glad for, at du kan lide min opskrift, og at du fandt ud af det med æggene på trods af de manglede i opskriften. Det program jeg skriver i har nogen gange drillet mig lidt når jeg skal skrive æg ind, så æggene forsvinder når jeg gemmer, og det er så ikke lige altid jeg fanger det. Så tak fordi du gjorde mig opmærksom på det, nu er det rettet til 🙂

      Venlig hilsen Pernille 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *