Kager

Blåbærmuffins med hvid chokolade

Til Oskars fødselsdag havde han selv valgt at der skulle være pirattema, så vi havde været henne og bage lækre blåbærmuffins med hvid chokolade, der blev pyntet med piratflag og “juveler”.

Blåbærmuffins med hvid chokolade

Tilberedningstid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal 12 stk

Ingredienser:

  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • revet skal fra 1 usprøjtet appelsin
  • 0,25 tsk salt
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 200 g hvedemel
  • 0,5 dL mælk
  • 125 g blåbær evt. fra frost
  • 100 g hvid chokolade

Fremgangsmåde:

  1. Pisk smør og sukker luftigt.

  2. Tilsæt æggene et efter et og pisk godt imellem hver, så massen bliver rigtig luftig.

  3. Tilsæt vanilje og appelsinskal og pisk igen.

  4. Bland mel, salt og bagepulver i en anden skål.

  5. Melblandingen sigtes i æggemassen lidt efter lidt og vendes forsigtigt i, tilsæt samtidig lidt mælk af gangen, der ligeledes vendes forsigt i.

  6. Hak chokoladen og vend den i dejen og til sidst vendes blåbær hurtigt i, så de ikke når at afgive for meget farve.

  7. Fordel dejen i 12 muffinforme og bag dem ved 200 grader i 18- 20 minutter, til de er gennembagte.

  8. Lad muffins'ne køle helt af inden de pyntes med f.eks hvid glassur og krymmel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *